Söndag: ”Vem som helst kan vara god på landet”

(Uppdaterad 21:12)

Han: ”Vem som helst kan vara god på landet. Det finns ju inga frestelser där”.
Oscar Wilde var snabb i käften, men han var stadsgrabb och visste inget om landsbygden. Här på udden finns massor av frestelser. Typ …

Å andra sidan är det ganska skönt. Man vaknar efter en trevlig middag med goda vänner och en anka. Ser kärleksfullt på sin fru. Går och pinkar. Drar upp rullgardinerna. Överraskar småfåglarna i deras frukostbuffé i syrenen. Anticimex säger att vi inte får mata dem så länge de försöker ta död på vår husråtta, men det gör vi ändå.
– Se där en frestelse att vara god på landet.
Eller tvärtom?

Sedan ser man på havet för att förstå vad det är för väder och då ser man en fasantupp som trippar omkring med sin långa svans på vår tomt som också är hans. Och sen äter vi frukost i sängen och budar på ett bedårande litet torp som vi vill köpa för att ha som ateljé och bibliotek och gäststuga och även om det är trist och tråkigt räddar hon mig från frestelsen att betala för mycket och för att glömma den korta kärlekshistorien städar jag vårt eget hus och det är då som jag ser flocken av storskrakar som samlats utanför udden och jag räknar till 29 stycken och sedan får jag syn på vår blommande novemberkaktus som hon hade med sig från Stockholm när hon flyttade ner till katterna och mig och som aldrig har blommat så här mycket (bildbevis!) sedan pratar vi om hur god ankan var i går och innan mörkret faller över udden har vi flyttat in citronträdet och olivträdet och Doktor Westerlund som vi fått av Höjdhopparn’s Kristina i hennes växthus som vi svavlade i förrgår och nu har hon serverat mig dagens eftermiddagsdrink (= ett glas is dränkt i champagne +gin+limoncello+fläderblomssaft) och nu vet jag inte om jag har mer att berätta om frestelserna på landet.
– Det ska i så fall vara att jag glömt att berätta om torrtallen hos Lohmans som blåste av i helgen och hur det gick med fågelholken som Camillas pappa satte upp i förr-i-tiden-tiden.

Dramatiskt slut.

Hon: och medan Han städade putsade jag alla fönster i växthuset, igen… blev helt dimmiga av allt svavlet. Och så sprutade jag citrusträden med neemolja samt tog bort översta lagret av jord och ersatte med ny. Men räknar inte med att slippa ohyra därinne ändå, men kan ju hoppas de är något färre nu…

Städat…
Och pyntat!

Och medan han sippade på sin drink och påbörjade bloggen lagade jag middag. Spaghetti aglio e olio. Lika gott som enkelt! Och både vitlök, chili och persilja är odlade här utanför. Billigt dessutom alltså. Och så närodlat det kan bli.

Mums!

Månen lyser verkligen upp hela havet som en strålkastare nu. När vi gick hem från grannarna i gårkväll var det ljust som mitt i sommaren. Brukar vara kolsvart. Magisk stjärnhimmel är det också.

20:35 ikväll!
20:35 ikväll!

Publicerat av

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s