Tisdag: Äntligen tar politikerna itu med de papperslösa …

Fria katter.

Han: Vildas och Luddes fria liv på udden är snart över. Den centerstödda socialdemokratiska regeringen vill införa en obligatorisk id-märkning och registrering av katter. Polismyndigheten och Tullverket ska få direktåtkomst till registret, och den som inte följer bestämmelserna ska tvingas betala ett vite. 
– Tyvärr finns det cirka 100 000 katter i Sverige som ingen har koll på, menar näringsminister Ibrahim Baylan.
I en lagrådsremiss föreslår regeringen därför att alla katter som stadigvarande vistas i Sverige ska omfattas av motsvarande krav som hundar.

– Hårda tag alltså. Här ska inga jävla katter som inte bör vara här springa omkring i skugglandskapet och det är säkert bra att regeringen vill skapa ordning bland de papperslösa katterna.
”Men kontrasten till hur slapphänt det mänskliga skuggsamhället hanteras blir faktiskt parodisk”, skriver Expressens ledarskribent Anna Dahlberg.
Ta bara en sådan sak som samkörning och direktåtkomst till register. Man tror ju inte att det sant hur svårt politikerna har gjort för våra myndigheter inte ska få jobba ihop. När Skatteverket gör arbetsplatsbesök hittar de massor av oegentligheter – men de får varken tipsa polisen om fifflet eller upplysa Migrationsverket om fejkade anställningsbevis.


Regeringen tillsätter den ena utredningen efter den andra, men i praktiken händer ingenting med sekretesshindren.
– Det tillsätts bara nya utredningar hela tiden. Jag vet inte vad problemet är, säger Pia Bergman på Skatteverket.
Dahlberg ger ett exempel: Nyligen lämnade Skatteverket över en pilotkontroll till regeringen av 500 adresser som misstänks ingå i avancerade brottsupplägg.
Adresserna var kopplade till bland annat svartarbete, penningbrott, bedrägerier och skenäktenskap. Bland annat upptäckte man 150 misstänkta fall av utnyttjade identiteter liksom att 200 ”boende” i själva verket hade utvandrat från Sverige.

Enligt Robert Lindström vid gränspolisen fortsätter människor att komma i stora skaror från Ukraina, Georgien, Uzbekistan med flera länder i öst för att jobba svart och i vissa fall begå brott. Samtidigt skeppas det ut mängder av stulna bilar och båtmotorer.
– Det finns inga gränspoliser som arbetar i Stockholms hamnar längre. Det är som att plocka godis från hyllan för stöldligorna – så mycket går det ut, säger Lindström till Expressen.

Enligt gränspolisen uppgår detta skuggsamhälle till storleksordningen 100 000 personer – lika många som de stackars hemlösa katterna alltså.
– Det finns villor i Stockholm där man hyr ut 45 bäddar till personer som befinner sig här illegalt. Lindström döljer inte sin frustration över slapphäntheten som han tycker sig se i alla led. Han exemplifierar med Skatteverket, som delar ut A-skattsedlar till personer som saknar tillstånd att arbeta i Sverige. Eller Transportstyrelsen som begär ut samordningsnummer i samband med bilköp utan ordentliga kontroller av identiteten.
– Vårt system föder skuggsamhället. En majoritet av alla samordningsnummer är felaktiga. När gränspolisen väl griper en person är det vanligt att denne ansöker om asyl. Det innebär att personen flyttas över till Migrationsverkets förvar, där hen ofta släpps ut igen och försvinner spårlöst. 

Så illa funkar det i Sverige. Men snart har myndighets-sverige koll på Vilda och Ludde.

Jag och min stora kompis (t.h).

Nu nåt roligare. Igår blev det inget bloggat. Det berodde på att vi fick fint besök på udden av Doktor Bomme Bellander, stor kompis från Stockholm.
– Bland annat hjälpte han mig att baxa igenom en bra affär som vi ska berätta om när allt är signat.

Hon: nja, bra och bra vet jag inte, men ”vann” gjorde du ju. Så inga mer deppiga miner nu, och bara att kavla upp ärmarna…;)

En sak avprickad, pust!

Och tal om att kavla upp ärmarna så är det fullt ös framåt som gäller nu. På söndag är det första advent, och jag åker till Stockholm på torsdag och kommer hem först lördag kväll. Plockade mossa igår, satte en pepparkaksdeg i förrgår samt letade reda på adventsljusstaken idag. Och efter att ha satt de sista vitlökarna i jorden (det är nästan tjäle i marken nu…) arrangerade jag mossan i ljusstaken och tog fram julstjärnorna som han får sätta upp medan jag är borta. Imorgon blir det pepparkaksbak!

Ja jag tog en liten paus igår…

Igår kanske det inte blev så mycket gjort för mig heller, jag ville ju också hänga lite med grabbarna i växthuset 🙂

Publicerat av

2 reaktioner till “Tisdag: Äntligen tar politikerna itu med de papperslösa …

  1. Som vanligt så givande, kul och mysigt att läsa er blogg. Jag känner ju inte er, men det känns som att jag gör det nu, hehe. Växthuset är ju magiskt även vintertid. Njut av adventstider och kommande jul!

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s