Fredag: Det verkar bli en torr sommar i Gökalund

Bygger i toppen.

Han: Jag vet att även du går och längtar efter vårtecken. Okej, här kommer mitt bidrag: ”Skatan har ej större vördnad för den helige juldagen än att hon just då börjar sitt byggnadsarbete. Hon vet redan då hur sommarens väderlek skall gestalta sig och bygger högt i trädtoppen ifall den blir våt, ty hon tycker ej om takdropp; blir sommaren torr, bygger hon bland trädets lägre grenar.”

Så lyder ett axiom från den svenska folktron. Och det verkar bli en torr sommar ty vår skata har redan flyttat in i vårt soldattorp. Upptäcker hennes bo när vi idag ersatte besöket på gym (obs! ironi) med att på allvar börja tömma vårt lager. Har kört ett lass med ytterligare åtta boklådor till torpet.
– Ibland beklagar även jag min oförmåga att göra mig av med böcker.

Funkar!


Å andra sidan har vi även gjort en första översyn av elnätet i torpet och dessutom testat att elda i kakelugnen.
– So far so good.
Vi får se om skatan är kvar i morgon. Eller om vi får trevligt besök: ”Flyttar hon från sitt bo, förutser hon eldsvåda i dess närhet. Det enda gagn hon gör människan, är att hon genom att skratta i närheten af boningshuset varskor att gäster komma under dagens lopp.”

Hon: känns bra att vi äntligen börjat tömma lagret på boklådor så att jag kan hitta allt annat som gömmer sig bakom dessa mängder av böcker. Kanske han borde öppna antikvariat i ladan istället för ateljé…

Publicerat av

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s