Tisdag: vacker stålgrå morgon gav arbetslust!

(Uppdaterad 15:56, 10:19)

8:03. Från sängen! Minus 3 grader, 2-4 m/s V.

Hon: vaknar redan 6:50 av snarkningar. Ligger kvar en timme, går upp, då vaknar även snarkaren och Ludde hoppar upp i sängen och vill kela… nä nu måste matte upp och ta en bild på den vackra morgonhimlen ifrån vardagsrummet och inte bara ifrån sängen…

Det blev en film, istället för stillbild, för att visa hela den vackra vyn och änderna som snabbt simmar ut från vår lilla vik. Så ljud på!

8:10. Änderna simmar snabbt utåt när jag kommer ut på altanen

Hämtat tidningen. Måste ju visa ”baksidan” också. Vyn mellan våra hus:

8:40. Frostnupet och ett tunt lager is i viken.

Han: Och eftersom han ändå blivit väckt mitt i en vacker dröm steg solen upp och gjorde frukost åt henne.

08:45
09:00

Han, nu om mindre vackra saker: Det är inte Magdalena Andersson som ska skämmas för att haft en efterlyst städerska som uppehåller sig illegalt i landet. Än en gång undrar man vad statsministerns stab sysslar med. Det är självklart att det är regeringens kringpersonal som ska hålla koll på att sådana fula lik inte gömmer sig i statsministern och hennes ministrars garderober.

Ministrar ska ägna sig åt och politik och politikjournalister ska ägna sig åt att granska denna politik, inte samla klick på skandaler. Lägg veckans skandal till minister Strandhälls obetalda skulder och minister Eneroths kladdiga hand så blir slutsatsen att Magdalena Anderssons har större rekryteringsproblem än att hitta en städfirma med kollektivavtal.


Tycker jag. Dessutom tycker jag att medborgare har rätt bestämma om de ska vaccinera sig – men då tycker jag också att de ska avstå från den gemensamma sjukvård som vaccinerandet ingår i att försvara. Till och med vecka 1 (3 – 9 januari 2022) har 15 377 medborgare avlidit med covid-19 i Sverige, en ökning med 67 dödsfall och 22 fler än förra veckan.

Veckans pris för att somliga tycker sig ha alla rättigheter men inga skyldigheter: En stor majoritet av de som blir svårt sjuka är ovaccinerade. Risken att hamna på IVA är hela tolv gånger högre för ovaccinerade visade Folkhälsomyndighetens statistik igår!
Att bryta den trenden är ett jobb som statsministern och hennes ministrar bör ägna 100 procent av sin tid åt att fixa.

Hon: den fina morgonen gav arbetslust! Nu har jag gjort iordning en planterings-yta även i det uppvärmda (aldrig under nollan, men inte varm varmt alltså) växthuset, så idag blev det lite mer gjort. Planterat om några av dvärgtomaterna och ett par tidigt sådda chilis. Känns bra!

Dagens experiment: Vintersådda tomater

Och testade jag att sätta en del tomatfrön som ska stanna och drivas upp ute i växthuset. Borde komma upp så småningom och då bli kraftigare och mer härdade än de innesådda. Men det kommer förstås ta mycket längre tid. Kanske växer de ikapp varandra och blir samtidigt mogna ändå, för de jag ska driva upp inne, och sedan avhärda när det blir varmt ute, sätter jag inte än på länge. Förutom min små dvärgtomater förstås, men de ska ju vara inne och ge skörd redan i vinter/tidig vår.

Bäst att lägga över lite fiberväv…

Publicerat av

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s