Torsdag: Ett väder som gjort för städdag

(Uppdaterad 17:45, 16:15, 15:37)

Han: Våren är här igen. Halvklart, 8° varmt som dock känns som 3° pågrund av blåsten – 10-17 m/s från väst. En dag som gjord för att städa. Så då då gör jag det.

Hon: och jag har varit uppe i byn och storhandlat, var längesedan, plus gjort pricktest på vårdcentralen. Var så himla allergisk i somras och fick till och med nässelutslag som har bitit sig fast och blivit eksem. Tyvärr visade testet inget, eller det är ju förstås bra eftersom jag var livrädd det skulle vara kissarna… men jag hade gärna velat veta varför jag har allergiska symtom.

Björk, gräs, katt, hund, två olika kvalstersorter och så någon blomsort jag glömt.

Nu testar de bara 7 grejer, två av prickarna är till för att kolla om testet är korrekt eller inte. Ska göra om en gång till nästa vecka eftersom jag hade tagit antihistaminer typ var dag senaste veckan, och det kan ha påverkat utslaget. Får helt enkelt försöka uthärda klådan i fem dagar och inte ta någon lergigan på kvällen fram till dess!

En pytteliten tomat är på g!

Och äntligen har en liten tomat visat sig på en av microdwarfarna. Många blommor på plantorna verkar ramla av utan att bilda tomater. Attans! Får skaka på dem lite oftare. Om det nu är så att de inte pollineras…

Han: Och sedan levde de lyckliga i alla sina dar medan solen gick ner över udden och hon förberedde dagens eftermiddagsdrink …

En underbar torsdag, kl 16:20.

Och där kunde dagens blogg ha slutat. Men en bild säger sällan mer än ord. Till exempel säger ovanstående panorama ingenting om att jag knappt hinner lägga in den förrän hon tappar champagneflaskan över det nystädade golvet så att mer än hälften av innehållet försvinner. Snacka om alkoholmissbruk!

Men varför sluta när det som roligast! Dagens middag står hon för: Wienerkorv från Attanäs, picklad rödlök, hemgjord ketchup, sockerärtor och inte minst handmosad potatismos på helmjölk från Solmarka gård (absoslut inte massakrerad i mixern!).
Serverad till Trädgårdsmästarna på TV8.

Publicerat av

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s