Fredag: Städ- och torpfixardag … och papegojan lever!

Hon: idag var jag tvungen att ta tag i städningen inomhus på allvar, känns i ryggen så här efteråt, men ändå en lättnad. Sedan åkte vi till Ikea för att titta på bäddsoffa till torpet. Jag hade tittat ut en på nätet med mörkt röd klädsel. Tänkte det skulle passa eftersom det i vardagsrummet är grårandiga tapeter med guldiga stänk och behövs lite färg.

Överst är de randiga till vardagsrummet, under de blommiga till sovrummet. Där kommer vi inte behöva tillföra mer färg om man säger så. Kökstapeterna har inte kommit än, men de är också blommiga med fåglar och blå detaljer som matchar skåpluckorna och köksbordet. Hoppas vi..,

Denna för 80kr…

Vi har också fyndat lite vintage-lampor på Vågen i Bergkvara. Kunde inte bestämma oss för vilken av två valbara som skulle passa bäst i köket, så vi köpte båda!

eller denna för 15kr?
Denna köpte vi också. 15 pix den med 🙂

Och äntligen har vi konstaterat att plastmattorna och masonitskivorna som ligger på golven i torpet är lätta att få bort. Inte massa nubb eller klister.

Och det är trägolv under, hurra!!!

Vi kommer nog att måla golven i ljust grått istället för att slipa och lacka. Om vi orkar kanske vi målar ett schackmönster i mörkare nyans på det i vardagsrummet (där tapeterna är grårandiga). Om vi orkar alltså!!

Med tapetseringen ska vi nog ta hjälp (mycket mönsterpass på de blommiga) och även med målningen av taken, som förmodligen kräver oljebaserad färg. Lister, dörrar samt golv målar vi själva. Känns väldigt kul att det börjar hända saker i torpet!!

Han: Det händer att jag läser horoskop. Det är som läsa gårdagens morgontidning med dess nyheter och åsiktsmaterial. Man inser att det mesta är självklarheter.
– Eller bullshit, hittepå och spekulationer som slår fel (inte bara på sportsidorna där alla tar ut segern i förskott eftersom det är enda chansen).  

Men ibland läser jag en text eller en formulering som gör att jag blir varse saker som faktiskt händer utan att jag fäste någon vikt vid det när det hände.  
Av samma skäl läser jag varje morgon ”Citatet” i Barometern där redaktören publicerar one-liners från mer eller mindre kända personer.
Dagens citat läste jag högt för henne först i efterhand:

Det berodde på att det hände en sak. En viktig sak för mig. I en vecka har nämligen mitt körkort varit borta. Och värre en så: Mitt högt värderade rabattkort på en favoritkrog i huvudstaden var försvunnet. Utplånat. Dött för mig som papegojan var död i Monty Pyton. Gone, gått till de sälla jaktmarkerna, slutat att existera etc etc.
– Du fattar.

Självklart har jag letat. Jag har gått baklänges i mina egna fotspår från sängen till toa, ut till fågelträdet och in ateljén (hennes lager), bilen, sjöboden, torpet, växthusen, Margaretas chateau ner till båtbryggan som låg under vatten när jag gick där senast och längs min vanliga runda ner runt Ismans stuga där havet lagt halva tomten under vatten.
Och självklart har jag hört mig för på Lindbergs, Vågen (loppis), Tempo i Gökalund (2 gånger), OK i Torsås, Systemet, hos tandläkaren och ute hos pojkarna på återvinningscentralen, min kyrka där jag regelbundet befriar mig från alla dåliga samveten för min överkonsumtion.
– Kort sagt jag har kontaminerat alla brottsplatser jag besökt den senaste veckan.

Jag har varit på dåligt humör hela veckan även om hon försökt trösta mig med att korten säkert ligger nånstans och vilar, ”trånar efter fjorderna” som Michael Palin säger om den döda papegojan.
Ungefär så.

Och så händer det. Jag ska åka och besikta bilen, en av de saker vi män gör och jag är lite sen. Det är hennes tur att städa och naturligtvis hon får hon för sig att vi absolut måste vända på matten under matbordet och även om jag egentligen inte har tid hjälper jag henne.
– Och vad händer?
Svar: Jag ser Ljuset, papegojan lever!

När vi lyfter på det djävulskt tunga bordet böjer hon sig ner, viker undan matten – och håller upp mitt körkort och viktigare:
– Mitt älskade medlemskort till favoritkrogen!
Vi skrattar, kramas, dansar runt bordet och så gick det till när den tyske författaren Jean Paul för alltid skrev in sig i uddens ljuva historia.

Dyrt, men vem bryr sig i dag som denna.

Resten går av bara farten. Besiktningen blir som en bal på slotten, som i en dröm glider jag vidare till Södra Timbre för att köpa virke till bokhyllan i nya ateljén och för att fira ännu en seger åker vi till Ikea för att köpa en dyr bäddsoffa och en ny sängstomme till torpet och nu har vi beseglat dagen med hennes fredagsdrink (Dry Martini) och jag bjuder tillbaka med en gambas ajillo med ett lagom gott vitt vin.
Ungefär så.

Publicerat av

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s