Onsd ag: Vintern kommer tillbaka utan Barometern

(Uppdaterad 15:36, 14:51)

Han: Vaknar med vit vinter en timme innan solen upp (07:50), hör henne redan kuttra med katterna. Molnigt men solen kommer nog att titta fram, -1° som känns som -7° på grund av vinden från NV (7-11 m/s) enligt SMHI. Havet står 65 cm – 69 högre än normalt och snödjupet strax under 10 cm. Jag får äran att hämta morgontidningarna men fick nöja mig med Dagens Nyheter.
– Barometern har kanske fått covid?


PS: När det gäller havsnivån baserar vi den på Sjöfartsverkets avläsningar i Kalmar och i Kungsholmsfort i Blekinge. När Malek tröttnat på på bärsärkagång (30 jan) steg havsnivån i Kalmar med 97 cm, i Kungsholmsfort till 108 cm över normalnivån.

Hon: nej, Barometern har inte fått covid, mer tragiskt än så. Lastbilen, med över 10.000 exemplar, hade varit inblandad i en trafikolycka i Blekinge i natt. Som tur var klarade chauffören sig oskadd!

Ägnat förmiddagen åt att sortera tomatfröer. Pilligt som tusan. Fröerna är små och det är väldigt få av vissa sorter, man får vara väldigt försiktig så de inte flyger iväg…

Var försiktig när du öppnar dem Kinna!

Har paketera om hälften av fröerna från vardera sort (eller inte riktigt alla, men nästan. Alla nyköpta och så de godaste från förra året, alltså de som är värda att så även i år) för att skicka till odlingskompis i Stockholm.

1,2,3,4,5,6,7…

Och har jag tagit skärmdumpar med bilder och beskrivningar på vardera sorten, kört ut på papper och så numrerat. Ordning och reda, för en gångs skull…

8,9,10,11,12,13, och så 14!

Kinna, det blev 14 sorter totalt. Postar dem imorgon.

PS, jag behöver inga fler, det är redan för många som det är!!! Hur ska jag få plats …

Snart så.

Han: Om du minns Lorry-sketchen där Johan Ulveson spelar den lokale ungdomsledaren Nisse ”Butcho” Näslund så fattar du.
I ett års tid har jag inte knappt dragit en pensel med den självklara ursäkten:
– Men jag ju ingen lokal!
Vaneläsaren av denna blogg vet att min ateljé på udden på något obegripligt sätt förvandlades till ett lager för hennes vitlök och allehanda annat.Nu har jag en liten lokal i torpet och idag har jag ägnat hela dagen åt att boa in mig.
– En lokal måste ju inredas om det ska gå att måla i den, eller hur? Jag är inte klar, men så här långt har jag kommit idag:

Ytterligare sex boklådor och alla färgburkar som Björn & Hanna varit vänliga nog att packa och köra ner från ateljén på Hornsgatspuckeln är uppackade. Liksom min gamla cd-spelare som redan var laddad!
Så kom det sig att Lokalens informella invigning gick av stapeln med Ramones på scenen – albumet som för enkelhets skull heter ”Ramones” från år 1976.
Känns ganska bra.

Publicerat av

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s