Söndag: Första riktiga vårtecknet och en dag i valet och kvalet

Snödroppar
I lä vid torpet

Hon: så kul, såg helt plötsligt snödroppar på väg upp utanför ladan (ateljén…) vid torpet. Nere hos oss vid havet längst ut på en blåsig udde lär det dröja.

Bildreferens…

Anledningen att vi var vid torpet idag var för att mäta upp hur mycket kakel som behövs över diskhon. Nu sitter det en ful skiva i träimitation där. Det måste ju vara något som harmonierar med skåpluckorna och det befintliga kaklet över spisen.

Kanske… inte 💯

Hittade en mosaik (fast storlek som små kakelplattor) på Bauhaus som eventuellt kan passa, i alla fall i nyans. Men det är liksom en kvadrat med 3×3 plattor som sitter ihop. Och det var beställningsvara. Vi åker nog in igen i veckan när kakelspecialisten har öppet på och ser vad de har. Alternativt köper på nätet.

Snyggt, och svindyrt…
Notera styckpriset…
…och det var alltså det billigaste…

Hrmmmm, det blir nog Bauhaus!

Han: Kakel är ordet för dagen, men även utanför udden står människor i valet och kvalet om hur de ska rösta. Medan flertalet av oss andra valde att titta på när Nils van der Poel tog OS-guld på 5000 meter skridsko antog Vänsterpartiet en valplattform.
– Även det ett vårtecken inför valet 2022.

Det är bra om även Dagorstar inser …

Det är intressant att det gamla kommunistpartiet äntligen insett att Marx hade rätt när ha sa att varat bestämmer tänkandet och att det som kommer att avgöra klimatkampen därför inte är moralism och flygskam utan tilltro till kapitalismens inneboende kraft att utveckla produktivkrafterna: Även om vi alla försöker minska vår klimatpåverkan så är det tydligt att det inte är allas vår individuella sopsortering eller bilanvändning som kommer att påverka framtiden mest. Politiken kan och måste ställa krav på att industrin ställer om och hjälpa företagen med ett massivt grönt investeringsprogram och satsningar på ny teknik

Även om Nooshi Dagorstar inte erkänner det kortsluter ovanstående insikt slutsatsen att det är andra än politikerna som äger nycklarna till en grönare framtid.  
– Politik slår ekonomi, men ny teknologi vinner i längden över politiken, konstaterade Jan Stenbeck vars mobilbolag och kommersiella mediebolag i början av 1990-talet krossade politikernas statliga tele-, tv-, och radiomonopol och öppnade upp Sverige för den digitala revolutionen.

Politikerna kan och ska hjälpa till, men de bör samtidigt inse att i den nödvändiga omställningen gör till exempel Cristina Stenbeck, Spotifys Daniel Ek och andra kapitalister bakom den gröna batterifabriken Northvolt mer för klimatet än alla partiprogram tillsammans, Vänsterns inkluderat.
I det perspektivet är det bra att även vänsterpolitiker fattar att de inte ska ställa sig i vägen för de verkliga hjältarna.
Eller som en andfådd men insiktsfull politiker lär ha sagt:
– Det är klart att jag måste springa efter folket, jag är ju för fan deras ledare!

Publicerat av

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s