Måndag: Hård arbetsdag i torpet!

Hon: Efter frukost och svenskt OS-guld åkte vi till torpet för att hämta släpkärran som är full med all bråte efter att vi tog bort linoleummattan i sovrummet. Men först började vi röja undan möbler och prylar i vardagsrummet eftersom vi ska göra samma sak där. Eller rättare sagt jag gjorde det, han började istället riva bort en bit av tapeten på den ”buckliga” väggen in mot sovrummet för att se om det var de gamla träväggarna från 1860 som gömde sig därunder…

Sju lager tapet, minst!!

Och ja, det var det! Men inte bara det, utan minst sju lager tapeter. Så kul att se. Skulle ju helst vilja se lite mer av vardera, men vissa sitter jättehårt klistrade mot lagret under.

Lagret näst längst in har fin rödblommig tapet.

Det värsta är att när jag nu ser vilka blommiga och fina tapeter det finns i de understa lagren så börjar jag ångra ännu mer att vi ska ha randigt i vardagsrummet. Men eftersom både den i sovrummet och den i köket är så himla färgglada och blommiga valde vi till slut bort det och tog en randig. Fasen!!! Men man kommer ju se in i både kök och sovrum från vardagsrummet så kanske rätt beslut ändå…

Det här måste vara den äldsta!!!
Och här ser man den timrade väggen.

Sedan var tanken att vi skulle åka till förrådet och ta det sista lasset lådor. Vilket är skittråkigt jobb. Ja, efter tippen alltså. Dit åkte vi faktiskt efter tapetutforskningen. Men på vägen därifrån satt vi och diskuterade (ganska animerat…) huruvida vi ska behålla träväggen och måla den, eller sätta en skiva över och tapetsera, så vi körde helt enkelt förbi infarten till lagret!

Japp, vi satte helt enkelt igång med att ta bort mattan i vardagsrummet istället. Mycket jobbigare än i sovrummet för skivorna som låg mellan den och golvet var mycket tjockare och dessutom spikade…

Och här tror jag en kakelugn stått, det tror inte han…
Bredare plankor än i sovrummet. Lite kul!
Pust!
Sådärja!!!

Han: Ja så är det, arbetet ger arbete ger arbete och inte behöver hon slösa pengar på att gå på gym …

Publicerat av

3 reaktioner till “Måndag: Hård arbetsdag i torpet!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s