Måndag: En udde mellan vinter och vår

(Uppdaterad 18:40)

Han: Ny vecka, nytt väder: soligt men kallt och nattfrost. Frukost inomhus. Fortsatt hemska nyheter från Ukraina. Udden däremot befinner sig mellan vinter och vår. Dagens vårtecken: Tulpanlökarna som min kompis Richard Sexton satte vid sjösidan för några år sedan har överlevt högvattnet och tittar nu fram mellan grästovorna.

Hon: och jag tog tag i omplantering, ligger hela tiden lite efter. Fick förstås börja med ommöblering framför stora fönstren, igen… nu måste en del flytta ut i växthus 2. Men dagens omplanteringar fick plats. Mest tomatplantor, någon aubergine, och ett par chilis fick större krukor.

Fullt! Igen…

Och som vanligt har ju något konstigt hänt. Har bara satt två eller tre fröer av vardera tomatsort. Eftersom jag tyckte Alice’s Dream var en väldigt god tomat, som jag satte för första gången i fjol, tänkte jag att den sätter jag tre av. Men en av de tre är definitivt inte en Alice’s Dream… bladen på den ”fula ankungen” är potatsliknanande och tyder på en Brandywine eller kanske en Belle Coeur (som jag inte tänkt ha några av i år…).

Oooops…

Frågan är nu om ett frö har hamnat fel när jag sorterade dem, eller om det till och med kanske är en korspollinering. Ännu mer spännande i så fall. Men glad jag satte tre fröer, har i alla fall två plantor av förra årets favorit, pust!

Himla bra julklapp!! Tack!

Och invigde jag hans julklapp idag. En torkställning för tagliatelle. Superbra!!!

Dagens middag: Hemgjord tagliatelle med färsk salsiccia, vitlök, chili, oregano och vitt vin. Plus lite salvia, vilket jag ångrar… brukar inte ha i det annars. Tog liksom över smaken från oreganon. Men pastan blev top notch!

Publicerat av

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s