Onsdag: Kungen på tidigt besök på udden

Ännu ett skäl att ligga kvar i sängen en stund.

Han: Som tur är det snart sommartid igen. För tredje dagen den här veckan vaknar vi före sex. Det måste vara ljuset eller nedärvda genetiska impulser. Och det har sina poänger. När hon drog upp rullgardinen stod kungen redan där och åt frukost.
Kungen bland besökare hos oss är fasantuppen (Phasianus colchicus), en invandrad herre från Asien som bosatt sig i buskaget med sitt harem av damer. Om vi ska tro expertisen tillhör denna tupp den kinesiska torquates-typen, som man känner igen på den vita halsringen.
Om du undrar så tycker han uppenbarligen om skalade solrosfrön. Varför han föredrar att äta en tidig frukost ensam framgår inte.

Hon: ja jag älskar fasanen. Men varför hämtade han inte sina två honor, han kom ju ändå tillbaka en gång till och åt mer. Efter vi varit ute och hämtat morgontidningarna samt lagt ut mer mat…

Jodå, han kom tillbaka. Ensam… girig typ!

Sen till torpet för att klä soffan. Och piffade runt lite i sovrummet och i vardagsrummet. Men det saknas nåt kände vi. Eller jag … ny matta? Och så lampor och lite annat. Bara att åka till IKEA!

Piffa lite vid nya lampan, och mattan…
Pläd-piff på numera klädd soffa!
Piff i sovrum
Vy från sovrum…
Och från köket.

Nytt kakel beställde vi också till utrymmet över diskhon, där det nu bara är en ful fejkad trä-skiva i plast. Hos Hagbloms färghandel, ny favoritbutik.

Vita och mönstrade kakelplattor blandade lite sådär snyggt random. Kommer nog passa bra till det gamla kaklet som redan finns, samt till tapeten… hoppas jag!

Typ så här…

Publicerat av

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s