Torsdag: Byt ut Svenska Nyheter mot äkta Putinfejk

Han: Fel, fegt och kontraproduktivt! Kulturminister Jeanette Gustafsdotter (S) stöder EU:s beslut att blockera de ryska statliga medierna RT och Sputnik news.
– Bolagen sprider rysk propaganda och desinformation, säger Gustafsdotter.
Jaha, än sen då?
– De sprider propaganda och desinformation” är ordagrant vad Vladimir Putin säger när han stänger ner oberoende medier i Ryssland.
Och vi vet varför han gör det:
– Putin vet att hans version av kriget bygger på en lögn och som alla tyranner vågar han inte lita på att de egna medborgarna ska tro på den. Alltså förbjuder han alla andra verklighetsbeskrivningar och tystar röster som inte bekräftar hans världsbild.
Alla kalla Putins krig för ett krig kan ge 15 års fängelse.

Märkligt nog försvarar EU och Gustafsdotter samma fega censur som Putin – och med exakt samma argument som dem de fördömer när Putin gömmer sig bakom prat om desinformation. Ministern tycks inte fatta att poängen med yttrandefrihet är att den ska skydda dem som inte tycker som hon!  
Detta i förvissning att medborgarna är kloka nog att kunna skilja på sanning och lögn.
– Jag tycker det är helt ofattbart att Sverige som ligger på plats tre på pressfrihetsindex fattar ett sånt här beslut, säger Erik Halkjaer, ordförande på Reportrar utan gränser.

Instämmer. Personligen tycker jag att SVT borde sända RT:s nyhetssändningar om kriget. Då först fattar vi på allvar vad Putin tutar i sina egna medborgare.
– De flesta av oss skulle dessutom tycka att Putins fejkade nyheter skulle vara roligare att skratta åt än det ganska verklighetstrogna satirprogrammet Svenska Nyheter.
För att nu inte tala om att Ryska posten kan ersätta många amatörmässiga satir- och lekprogram som den skattefinansierade statstelevisionen tror att vi tittare längtar efter.

PS: Många jämför Putin med Hitler. Det är lite överdrivet.
– Snarare Mussolini, påpekar äldste sonen. Liten man, stort ego, katastrofal armé av paradsoldater o än värre planering.
Får hoppas att de små männen slutar på samma sätt. Hängande upp och ner i en lyktstolpe till allmän beskådan.

Huhhhh!

Hon: börjar med gårdagens chock, största spindeln jag sett, i alla fall på udden, satt på gardinen i sovrummet när vi lagt oss igår kväll. Och då har jag sett många!!! Han fick till slut ut den, och jag tror till och med den miste livet… Enligt min mamma är spindlar nyttiga och ska absolut inte dödas (hon var skrockfull också), vilket jag inte heller tycker, egentligen. Men denna, jooo!

Årets första bärpaj!

Mmmm, årets första paj är gjord, dock på styckfrusna bär. Jordgubbar, hallon, vinbär, blåbär och björnbär. Ändå ett vårtecken, trots disigt och kallt väder. Ja jag vet, i resten av Sverige är det sol och varmt. Här är pajen en tröst.

Publicerat av

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s