Fredag: Tung morgon slutade med sol och växtkraft

Han: Om vi börjar från slutet: En underbart kväll på udden. Havet är lugnt, alla njuter av solen. Annars började dagen tungt. Redan när jag satte på mig rustningen kände jag det.
– Det visar sig att mina arbetsbyxor från Jula väger 1,7 kilogram.
Västen a la Leif GW Persson väger dessutom 1 kilo och den tjocka fliströjan är god för 1,3.
– Totalt 4 kilo alltså.
Och det innan jag plockat på mig verktygen!

Och så finns de stadsbor som är förvånad över att jag aldrig känner behov av att gå på gym och lyfta skrot. Dagens alternativ till armhävningar i lycra tights har bestått av hårt arbete med solaltanen på baksidan av Margaretas stuga.
–Vad annars?
Om vi bortser från tre oplanerade resor till Lindbergs byggmarknad (visste du att en 28 x 45 trall a 4,2 m kostar 70 kr?) har jag ägnat sex timmar av återstoden av mitt liv åt att få till en övergång mellan den nya gången och altanen vid parkeringen.

Och så det som händer bortom udden: S-regeringen hävdar att bensin- och dieselpriserna inte går att sänka så mycket som oppositionen kräver. Det är möjligt att jag är dum, men 54 procent, eller 10,86 kronor, av priset utgörs ju av skatter.
– Så det är väl bara att sänka skatten Damberg!

Jag läser på Ekonomifakta: När vi tankar betalar vi tre olika skatter: koldioxidskatt, energiskatt och moms. Idag utgör dessa skatter, som ofta kallas bensinskatt i dagligt tal, omkring 53,78 procent av priset vid pumpen. Momsen på bensin, som infördes i mars 1990, betalas på hela priset inklusive koldioxid- och energiskatt.

Det betyder att vi i praktiken betalar skatt på skatten och kan svenska politiker höja skatten så kan väl samma politiker sänka skatten.
– Eller är det jag som är dum?

En örn kan ibland flyga lågt som en häna, men en höna kan inte flyga högt som en örn.

Dum är inte min vän Bengt Johansson, Sope-Bengt kallad. Först trodde jag att någon fått för sig att klippa gräset redan. Sen såg jag att det var Bengt som kom puttrande på en gammal motorcykel av märket Örnen.
Hojen visar sig vara nästan lika gammal som vi är och har stått undanställd sedan början av 1960-talet – men som alla gamla riddare startade den idag (nästan) direkt bara nån snäll människa klappar honom på bensindunken.
– Såna skrönor tycker vi om som går omkring med fickorna fulla med skruvar.

Börjar bra också…

Hon: vaknade 06:00 till en vacker och stilla morgon. Efter typ tio timmars sömn. Välbehövligt. Jobbat jag också, men inte lika hårt kroppsarbete som honom, och tyvärr inte ute i det fina vädret utan inne i växthus 1. Planterat om massor av små tomatplantor och även sått lite nytt. Känns ändå väldigt bra!

Omplantering i växthus 1…

Hur jag lyckats klämma in mer plantor inne vet i sjutton, men idag chansar jag och placerar även en del i växthus 2. Får väl slösa på elen och ha fläkten på i natt även om det inte går under nollan. Inne är det knökfullt!!

Växthus 2: Natti natti, hoppas ni överlever natten…
Morötter satt ute i pallkrage…
…och rucola inne i växthuset!

Publicerat av

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s