Måndag: Medan solen ännu en dag går upp på udden

Han: Det är din tur att börja, säger hon. Så hur börjar man när allt bara är en fortsättning på det som hände igår? Till exempel att vi även idag vaknade före sex (obs! tidsangivelse) och åt frukost i soffan eftersom det var minusgrader och pålandsvind utomhus. Dessförinnan hade hon skrämt iväg vår fasantupp genom att dra upp rullgardinen och låta den uppgående solen skina över det ljuva livet på udden.

Även resten av dagen har målats i ljusa färger. Till exempel har jag målat vårt långa bord på den bakre verandan …

… och sedan blev det kväll även denna dag och bortsett från allt ont som kastar sina skuggor över Europa så njuter vi av att solen fortfarande skiner över oss.

Snacks även till kissarna

Hon: och kissarna gillar också bäst kvällsdrinken av dagens alla aktiviteter, i alla fall när den sker i kvällssolen utanför Chateau Margareta! Och extra bra blir den om husse och matte kommer ihåg att ta med extramatte Ancys efterlämnade snacks.

Adams första skor blir även Iggys…

Annars börjar dagen i nostalgi, barnbarnet Iggys mamma Filippa efterfrågar pappa Adams skor, som kändes avlägset för stora i julas för att ta med till Stockholm. Men nu är de i högsta grad behövda. Som lägligt är åker han upp imorgon bitti och tar dem med!

Förpackade inför morgondagens Stockholmstrip
Jodå, 30 år gammal sandlådesand medföljer. Vintage på riktigt!

Han igen: Om jag lät nostalgisk ovan så beror det på att jag funderar på morgondagen. Då ska jag nämligen flyga till huvudstaden (med hennes skor) för att var med på ett seminarium. Något som heter ”Mediehistoriska föreningen” ordnar ett seminarium om vad 70-talets vänstertidningar betytt för samhällsdebatten.

Jag sitter alltså i en panel och förväntas ha nåt klyftigt att säga om min personliga roll i vänsterpressen på 70-talet, vad jag tog med mig från vänsterpressen in i den traditionella medievärlden och ”vad har 70-talets vänsterpress betytt för den svenska journalistiken – på gott och ont?”.
– Har du nåt tips? 

Publicerat av

2 reaktioner till “Måndag: Medan solen ännu en dag går upp på udden

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s