Torsdag: En dag i Leopold Blooms anda

Han: Även på udden passerar somliga dar bara förbi, ungefär som den 16 juni år 1904 passerade i Leopold Blooms liv i James Joyces Ulysses (obs ironi!). Även han börjar dagen med att laga frukost till sin hustru och sen händer allt och nästan ingenting.
– Skillnaden är att Joyce ägnar 821 sidor åt att beskriva denna enda dag (Bonniers utgåva). Eftersom jag har haft så mycket att stå i nöjer mig med några bilder.

På sin promenad bevistar Leopold Bloom vännen Paddy Dignams begravning och under sin fortsatta vandring genom staden möter han bland andra den unga Gerty MacDowell, som han känner sig dragen till. För egen del hälsade jag på Jocke i hans nya verkstad.
– Jocke är en vardagshjälte som har ett finger med i allt som behöver fixas här i vår stugförening.

Vardagshjälte som gör sig bäst i svartvitt.

Sedan ägnande jag en stund åt vårstädning, bland annat åt den vildvuxna murgrönan kring sjöboden …

… och då upptäckte jag en besökare med vingar som jag inte kunde identifiera, inte Ludde heller. Och istället för att slita ut kroppen på någon av de nya padelbanorna som växer upp som svampar även i vår landsända, föll jag till föga för min genetisk förvärvade toxiska maskulinitet: den min lust att greppa om skruvdragaren.
– Jag fick för mig att den fula soptunnan bakom Margaretas stuga behövde ett garage.

Och det var inte en dag för tidigt! Inflationen har som vi vet blivit ett buzzword i alla nyhetssändningar. Som vanligt missar mina gamla kollegor det viktigaste. I morgon höjs nämligen priserna på bräder och annat nödvändigt. Som tur är jag omgiven av vänner som har koll.
– Tack Blomman, idag har jag sparat pengar genom att göra av med dem!

Och trots att dagen gick fort hann vi med att titta in hos KåreKulturmagasinet där det är vernissage i kväll. Självklart var lokalpressen närvarande:

Bergkvaras kulturminister Kåre Holgersson, här med utställaren Mari Prekup och lokale kollegan Mats Rundberg.

Hon: fast vi kom alldeles för tidigt, och gick innan vinet serverades… (jag har varit hos tandläkaren idag, och inte ätit något sedan frukost, så hade bråttom hem till udden och middag på rester!)

Men vi gick en förhandsvisning ändå…
Intressant
Fin!
Och den hänger ett tag till!

Innan vernissagen var vi förbi och hämtade upp varor på Reko Ringen i Söderåkra, som nu kommit även till vår kommun, hurra!

Ägg från Fridhems Farm… bl.a!

Publicerat av

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s