Onsdag: Aprilväder med 2 ton lycka i släptåg

(Uppdateriad 17:37)

Han: Vaknade redan klockan fem med snö och kallgrader. Eftersom jag lovat vara snäll idag stod jag snart i hennes växthus för att se till att de små plantorna inte frös fötterna av sig.

Det sägs ofta att en olycka sällan kommer ensam. Som vanligt missar människor som uppträder med lånta fjädrar ofta poängen. Vad Selma Lagerlöf egentligen sa var motsatsen: ”En olycka kommer sällan ensam, den har alltid en liten lycka i släptåg.”
Stämmer. Inte nog med att Sverige sparkade sig ut ur VM. I samma minut fick min mobil eget liv i en annan del av huset. Den började pumpa ut falska meddelanden via Messinger.
– Virus, visade det sig.
Vilket många ville berätta. Om skitstövlarna där ute jobbar på för att sprida osäkerhet, så verkar säkerhetsmedvetenheten vara stor bland vännerna på sociala medier.

Egen lastare är guld värd.

Tack för det! Och om en olycka alltid har en liten lycka i släptåg så följde här en jättestor. Jonas från Widéns åkeri i Nybro ringde nämligen strax efter 2-0 och sa att han tänkte levererade våra solceller redan klockan 07:00 nu på morgonen.
Så lagom när jag hämtade morgontidningarna exakt klockan sju öppnade jag bommen för den stora gula lastbilen.
Åkeriets motto är ”Vi levererar vad vi lovar” och det gjorde man.
– Inte deras fel alltså, men det här är tredje gången gillt efter leverans som visade sig skulle någon annanstans och ännu en dåligt planerad leverans (”snålheten bedrar visheten”) – lådorna med solceller väger ett ton styck och det kräver lastare och det har Jonas på sin bil.

Dessutom är även han kulturintresserad. Förutom Sveriges bästa ledarskribent (Martin Tunström) har Barometern dagens bästa serie: Hälge.
– Funderar på om att även jag ska skaffa en sån dekal.

Tolkar dagens stämning.

Apropå kulturpersonlighet så skrattar vi också denna gång åt att även denna leverans kommit fel. I papperen står även denna gång att mottagaren heter Peppe Eng.
– Helt okej för mig Peppe, jag behåller panelerna men skickar vidare fakturan!
(Inte första gången man blandar ihop oss)

Fel nyans, helt klart!!!

Hon: och medan han ägnade sig åt att vara snäll, samt städa huset, åkte jag en sväng till torpet för att kolla hur den gröna färgen såg ut torr. Inte bra!!! För mörk och för ”skitig”. Är verkligen Lindblomsgrön så här trist…? Trodde det skulle vara samma färg som vi målat utemöblerna med och som blev över efter renoveringen av hus 1.

Så här trodde jag!

Testade också gardinerna vi köpte på Vågen igår för 20 kr längden. Det var ett betydligt bättre köp än färgburken för 800 kr…

Måste knytas upp och så bara.
Ok, denna kanske är lite för lång…

Publicerat av

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s