Långfredag: Glad påsk alla putinister!

(Uppdaterad 15:08)

Han: Glad påsk på er alla från en regnig och blåsig udde. Femton sekundmeter i byarna, inte heller i år blir det alltså några påsksmällare.
– Och lika bra det.

Att skjuta sig själv i foten är aldrig kul. Men att putinisterna sänkte sitt eget flaggskepp Moskva är verkligen att överdriva påskfirandet. ”När fartyget bogserades mot en hamn fick fartyget slagsida på grund av skador i skrovet sedan en eld brutit ut då ammunition exploderat” skriver den statliga propagandacentralen Tass.

Putin leker sänka skepp med sig själv.


Säger husses röst i Moskva. Och då måste det förstås vara sant.
– Dessutom är det bra att Putin leker sänka skepp med sig själv och inte skyller på ukrainarna. Den här gången slipper alltså civilbefolkningen repressalier för att de försvarar sin frihet?

PS: ”Moskva”, som uppenbarligen skjutit sin sista missil mot Ukraina, hette tidigare ”Slava” och byggdes i Ukraina år 1979. Med tanke på den ryska propagandan ständigt ändrar sin historieskrivning – det är svårt att komma ihåg lögner – så är det möjligt att en framtida version av sänkningen är att det var ”de segerrika ryska trupperna som sänkte Ukrainas enda missilbestyckade och judisknazistiska kryssare som beskjutit den ryska befolkningen”:.
– Glöm inte var du läste det först!

Måste ju vara svenskt!

Om vi stannar där borta där de gulblå vimplarna vajar även denna påsk. Det här föraktar jag de svenska putinisterna för mest:
– Att de inte ens kräver att Sverige ska få igen Gammalsvenskby vid floden Dnepr om Putin vinner kriget.

Man hör ju på namnet att byn är svensk. Här bor ett par tusen personer, varav ett hundratal är ättlingar i rakt nedstigande led till Estlandssvenskar som på 1700-talet tvångsförflyttades hit från Dagö.
Flera av de äldre i byn kan fortfarande tala svenska med gammalsvensk brytning.
– Vilket kan jämföras med att många i ukrainare pratar ryska och alltså borde få bo i Ryssland.

Om historien ska börja och sluta på 1700-talet så bör förstås även Estland tillhöra Sverige. Och de svenska putinisterna borde be sin tyrann om att han visa lite respekt för sin svenska stödtrupp. Varför inte sätta upp en staty i Moskva över den svenske fältherren Jakob de la Gardie.
Den mannen gjorde vad ingen imperiebyggare lyckats med, varken före eller efter år 1610 – att invadera och ockuperade Moskva.
Se där, det finns mycket att fira även denna påsk!

Hon: och på långfredagen får man inte jobba, inte heller städa eller tvätta. Då blev tanterna i grannhuset jättearga, när jag var liten alltså. Men eftersom det blåste så hårt på udden tog vi äntligen tag i kaklet ovanför diskbänken i torpet. Egentligen skulle jag målat lister också, men lite måste vi väl helga vilodagen, så nu blir det en aperol i lä utanför sjöboden. Jodå, solen skiner igen!

Voilà! Bara fog och silikon som fattas!

Passade väl in rätt bra med befintligt kök, köksluckor och kakel? Och till de nya tapeterna… om man gillar mönster-mix alltså 😉

Publicerat av

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s