Torsdag: Älskvärt besök på udden …

Bästisarna Staffan och Magdalena

Hon: igår fick vi besök av min bästis sen 30 år tillbaka, och hennes man (som också är en bästis, förstås)! De tog in på Chateau Margareta där vi också åt middag eftersom bordet inne i hus 1 är fullt av plantor.

Bräserad högrev med goda ostar och hembakat surdegsbröd var kvällens huvudrätt.

Vi firade våra 60-årsdagar, min i förskott och hennes hennes i efterskott. Dåligt som tusan av en bästis, men jag missade hennes kalas eftersom jag var på bröllop samma helg… men med åldern har ju minnet blivit sämre och jag tänkte inte på att det var samma helg som hennes födelsedag eftersom bröllopsinbjudan kom först. Skäms! 70-årsdagen kommer jag inte missa, lovar!!!

Varsågoda! Lite lågt i tak för Staffan…

Men nu hade vi väldigt trevligt här istället, och jag fick dessutom en massa fina presenter. Tack bästisar!! Tyvärr var de tvungna åka vidare direkt i förmiddags, trots det fina vädret, eftersom Magdalena skulle hålla i en utbildning i Ronneby idag. Kom snart tillbaka!!!

De två martyrerna Ludde och Vilda iakttog kalaset utifrån…

Chateau Margareta är ett allergisäkrat hus så två av familjens medlemmar fick inte bevista kalaset. Det tyckte de var väldigt konstigt och fick oss andra att känna oss som elaka mobbare…

Expressen idag…

tal om att fylla 60, så är det absolut inget att ha ångest för, det är helt enkelt det nya svarta. Och nu förstår jag dessutom varför jag fick så mycket underbarta komplimanger av de trendiga och balla kvinnliga 40-åringarna på förra helgens bröllop. (Blev väldigt glad och smickrad, tack!) Nu säger jag bara ”60 rules” så ”hit me”.

Med länk till Damernas Världs artikel

Han: Se där gubbar, nu vet vi att vi lever i den bästa av tider! Och apropå nygamla trender noterar jag än en gång att man aldrig får vara ensam om en bra idé. I ett par års tid har jag gödslat hennes land med kaffesump. Uppslaget fick jag på hipsterbiografen Victoria på söder i Stockholm.
– Jag upptäckte nämligen att man sålde kaffesump för 50 kr halvkilot (!) och undrade till vad.

En miljömedveten son upplyste gubben om att hans kompisar använde kaffesump som gödning för sina monstruöst fula Monstera som vid den tiden spreds som ogräs under takåsarna på Södermalm.
Upptäcker nu att sumpen blivit trend i bredare kretsar.

PS: Ironiskt nog kommer ovanstående ”nyhet” samtidigt som kaffepriset stigit kraftigt. Vilket handeln försöker dölja genom att krympa förpackningarna.
– På swengelska kallas det ”shrinkflation” och på ren svenska krympflation – ett begrepp som hamnade på den svenska nyordslistan så sent som 2020.
Tyvärr gick Riksbanken inte på tricket utan höjer räntan för första gången sedan 2014. Men din sump är fortfarande gratis gödning – och dessutom ett effektivt bekämpningsmedel mot mördarsniglar.Publicerat av

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s