Onsdag: nu ska de ut…

Betorna…

Hon: ja nu är det dags, de förstådda betorna är färdiga för utplantering. Även vädret verkar redo. Snart kan jag nog direktså några också!

På plats!

Och grönkålen. Den får stå i andra änden av landet i år. Fjolårets levererar fortfarande fin kål i bortre änden. Klarade vintern galant!

Grön- och Purporkål…
Mmm, förra årets still going strong i bortre delen.

I slutet av veckan ska de första tomaterna få flytta ut också. Måste nog bara bygga ett tält av fiberduk runt pallkragen först. Inte för kylan utan mer för den jäkla vinden. Det bara blåser och blåser och blåser!!!

… men de här ska inte ut

Han: Eftersom jag ägnat mig åt hemmaarbete – veckans städning, avfrostning av frysfack plus att jag hoppat in som dagens kock – får det bli korta varor om några hjältar som absolut inte är på väg ut:

Modernt hantverk.

”Svaret är hammare! Förlåt hur lät frågan?” Länge sa man att för en snickare är hammaren svaret på alla filosofiska frågor.
– Den som säger så har inte träffat en snickare på länge.
För egen del har jag stått och beundrat snickarn som bygger grannens veranda. Vilket hantverk!
– Hammare? Snarare batteridriven skruvdragare (bäst i test: Bosch Advanced Impact 18 Quicksnap), tigersåg och spikmaskin.
– Men försök att skriv en låt på det, som ex-proffset Henrik Lundqvist säger till Benjamin i det senaste seklets bästa shampooreklam.

Dagens grattis: Tore som fyller 80 idag!
– Helt okey med tanke på alternativet, säger min svåger när jag når honom på vårt viktigaste kommunikationsmedel sedan postbussarna började gå på Norrland under 1930-talet.
– Grattis och tack för allt du lärt mig!

Och här får det bli en så kallad P3-övergång till en annan gubbe:
– Mobilen är väl en bra uppfinning. Det är borrmaskinen också, men inte springer jag runt med den och borrar när jag inte ­behöver göra hål.
Det säger Lennart Hoa-Hoa Dahlgren som bara fyller 70 i dagens tidning och som tycker att mobi­lerna tar över för mycket.
– Och som inser att han därmed ses ”som en stenåldersgubbe”.

Grattis!

Många tror sig känna Hoa-Hoa som Sveriges bäste tyngdlyftare, som reklamgubbe för pappaledighet i början av 1980-talet eller som finalist i På Spåret.
För min del är han i första hand krogägare på Söder och inte minst, centralfigur i Punchpralinerna.
They never come back, sa man förr om boxare som fallit tungt
– Men de kommer alltid tillbaka.
Det visste Hoa-Hoa när han bjöd in till Punchpralinernas årliga julmiddag på Lokes bar på Bondegatan.
– Sällan har så stora grabbar samlats kring så stora fat och ölsejdlar, där även en lätt spolformad redaktör i tungviktsklassen (81,01–91,00 kg) tagit för sig.

Men det är en annan historia. För nu ska den ende dubbelarbetande hemmamannen på udden servera trädgårdsmästaren asiatisk torsk (panerad i bl a ingefära, brun farin, pressad vitlök och lime), rostade rotselleristavar och en lokal variant på indisk mator pulao (ris kokt med gröna ärtor, soya, lök, kumminfrön, kanel och hennes starka chili).

Publicerat av

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s