Fredag: och så blev det sommar … och teater

(Uppdaterad 22:07)

Hon: och nej, jag badade inte trots att jag var jättevarm efter att ha burit åtta säckar jord från bilen till trädgårdslanden. Dessutom väldigt jordig efter att ha tömt en del av dem i tomatlandet!

Knappt 16 grader…

Anledning 1: det är frånlandsvind och kändes kallare än 16 grader. Vilket det förmodligen är, mätte bara längst in i viken. Och där var det 20 igår (pålandsvind). Undrar om badtermometern är trasig…

Anledning 2: han har lyckats frysa sönder ytterligare en utedusch, och en sådan är en nödvändighet för ett bra bad. Tvättar till och med håret i den på sommaren. Ren solenergi!! Önskat en ny i födelsedagspresent. Men kan jag verkligen vänta så länge på att få bada…

De sju första är ute!

Idag har jag äntligen vågat plantera ut de första tomatplantorna i pallkragarna. Visserligen väl inpackade, men det är inte bara för kylan och vinden utan även för solens strålar. De har i och för sig stått länge i växthus 2, men där är tjockare glas än i växthus 1 så de är nog fortfarande lite känsliga. Speciellt en sådan här fin dag. Lite vind och 18 grader i skuggan. Måste vara varmaste dagen i år. Nu hoppas vi det håller i sig…

Väl förpackade!

Han: Ja, ja, jag ska köpa en ny utedusch. Ibland önskar jag att vi kunde byta roller så att hon fattar hur det är att vara man på en udde. Men finns förstås kortvuxna män som ständigt gör fel och snavar på sina egna visioner. Till exempel har det länge funnits journalister och opinionsbildare som oavsett eget uppsåt gått Sovjetunions och Rysslands ärenden.
– I KGB och andra de ryska underrättelsetjänsterna kallas de för ”nyttiga idioter”.

Och dessutom enyttig idiot.

Nu har Nato fått sin genom tiderna absolut nyttigaste idiot – han heter Vladimir Putin och är både man och f d KGB-officer.
– Snacka om ha gjort ryska säkerhetsintressen en björntjänst genom att invadera Ukraina!
Från att ha varit en icke-fråga i svensk politik så länge jag levat, så är det nu bara en av fyra väljare (24%) kvar som är emot medlemskap.
– Jag är inte längre en av dem.
Och det beror till hundra procent på ”Пу́тін — хуйло́” Putin.
Jag undviker medvetet det svenska uttrycket eftersom det vore att förödmjuka alla män som inte vill vara kvinnor.


Och apropå det. Så snart hon har duschat (inne) ska vi snart åka in till Kalmar och se Jane Austens klassiska tjejroman.”Stolthet och fördom” som teater i regissören Anna Sjövalls regi och med fem manliga skådespelare i rollerna som systrarna Bennet.
– Snacka om att byta roller!
Och tydligen utan att någon framstår som nyttig idiot – pjäsen har fått lysande recensioner.

Hon: det var längesedan jag var på Kalmar teater. Typ 45-50 år sedan skulle jag tro. Med mamma och pappa, på ”Jeppe berget” eller om det kanske var ”Glaset i örat” vi såg senast. En fin teater är det allt:

Ståndsmässig!!

Tack bästa Magdalena och Staffan för att ni fick iväg oss på lite kultur. Pjäsen var kanon!!

Publicerat av

2 reaktioner till “Fredag: och så blev det sommar … och teater

  1. Hej Kerstin din termometer fungerar,
    jag badade i Fredagseftermiddag + 15 gr.

    Bengt på 509 an

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s