Fredag: lördag morgon…

Hon: ja det blir ett litet fredagsinlägg skrivet tidigt lördag morgon. vaknade redan klockan fem. Fredagen försvann fort, och givetvis hann jag inte ikapp. Det får bli idag!

Det mesta man ser ska planteras ut NU!!!

Måste verkligen få ut de flesta av tomaterna nu. Om inte på friland så i stora krukor i lä utomhus. I växthuset ska all chili som fortfarande huserar inomhus bo.

Fyra majsplantor utplanterade

Fick i alla fall ut några av de först sådda majsplantorna. Det är ganska varmt om nätterna, men klarar de den hårda västliga vinden som blåser nu… tur jag har sex plantor i trygghet inne i växthuset.

Rabarber och svarta vinbärsmarmelad. Nu blir det ingen mer köpemarmelad förrän tidigast till jul.

Kokade också lite marmelad på rabarber (egna) och svarta vinbär, som jag köpte på Reko Ringen Söderåkra i torsdags. Köpte en massa faktiskt, alla hus kommer bli fulla nästa helg så bäst att bunkra upp.

Kanske blev det lite mycket ägg… ett flak primörägg (trodde de skulle vara pyttesmå) plus tolv stora. Blir mycket omelett!!! Och så hamburgare på angus från Smaklöken, köttfärs, 2.5 kg kalvlägg (blir det Ossobuco av), 12 stora kycklingklubbor mm mm. Vi klarar oss ett tag!

Det blev lite sol till drinken!!

Och har vi finbesök från Danmark inne i Chateau Margareta denna helgen. Anna och Jens och deras söta barn, som hellre lekte än drinkade med oss!

Nu börjar lördagen och jag måste upp och vattna. Han sover…

Publicerat av

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s