Onsdag: En vanlig dag på torpet visar att Lejonkungen har rätt

Han: Idag åkte jag till jobbet … jag menar till torpet. Ville få lite egentid. Lyssnade som vanligt på radioföljetongen, Löpa Varg av Kerstin Ekman i uppläsning av Rolf Lassgård.
Gick och pulade som gubben gör i romanen, men insåg snart att även andra fullvuxna män funderar över vad de gjort av sin liv:

Individualister i flock.

När jag kom hem till udden upplyste hon mig om att jag genom min kringgående rörelse hamnat mitt i nyhetsflödet.
För just idag inleds Superrally, den stora europeiska ­Harley Davidson-träffen på Öland.
Över 10 000 personer beräknas samlas på Lundegårds camping och jag minns att jag ögnat igenom artikeln i dagens Barometern.
– Men vem räknar med att hamna mitt i nyheternas centrum när man flyr till Gökalund?

PS: Som sagt, livets stora cirkel upphör aldrig att förvåna. När jag läser vidare om Superrally läser jag vad Robban, President för Harley-Davidson Club Sweden, skriver i ett aktuellt ämne.
– Välkomna tillbaka till Gökalund!

Hon: och här på udden fortsätter omplanteringar, utplanteringar och ogräsrensning. Det skulle vara molnigt men det har varit sol i princip hela dagen. Och vid mitt planteringsbord är det ljuv musik som gör jobbet sååå roingivande:

Och det behövdes, hemska nyheter har uppdagats i min gamla bransch om en känd vd, som även jag träffat och druckit ett och annat glas med. Messen med före detta kolleger och vänner har studsat i mobilen. Vi är alla förfärade och förvånande. Han är ju så trevlig. Hoppas ändå på att det har blivit något fel och att han är oskyldig!

Vad är detta för larv???

Några konstiga feta, stora larver stötte jag sedan på i mitt tomatland när jag skulle plantera ut en tomat. Någon som vet vad det är? Det var ganska många…

Feta! Ca tre centimeter långa.

Till sist en eloge till Adolfssons Blomsteraffär i Torsås. Blommorna jag fick budade därifrån (tack bästisar som skickat dem) är fortfarande helt underbara och har inte vissnat utan bara blir finare och finare!!!

Dessa står ute..,
…dessa inne och alla är fortfarande underbara!!!

Publicerat av

En reaktion till “Onsdag: En vanlig dag på torpet visar att Lejonkungen har rätt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s