Söndag: underbart väder och ledig eftermiddag

Hon: sommaren fortsätter med årets varmaste temperatur, +22 grader. Underbart när det går att sitta i skuggan och läsa utan att frysa. Planterade om en hel del chili fram till tolv. Sen tog jag ett dopp, duschade och tvättade håret i uteduschen och tog sedan ledig eftermiddag.

Bokklubbsboken…

Tänkte försöka läsa ut boken Modersmjölken som är vald till nästa bokklubb. Den hade legat oläst ett bra tag på mitt nattduksbord så blev glad för valet. Men det går långsamt, orkar inte läsa många sidor på kvällen, den är bra men ingen bok du inte kan släppa. Bra i och för sig för då släcker du inte lampan för sent 😉

Födelsedagspresenterna!

Men nu vill jag ju börja med någon av mina födelsedagspresenter, alla tre hett önskade. Men vilken ska jag börja med… Ole, dole doff. Nä, stopp och belägg. Släpp paddan och sätt fart och läs ut Modersmjölken först!

Han: Solen fortsätter att skina över udden. Vi går för halvfart i värmen och katterna föredrar en plats i skuggan. Men solen slösar inte sin energi i onödan. Våra solpaneler fungerar som de ska och ätandet är puddingens bevis.
– Pengar tillbaka från EON!
Och detta trots att vi hade en veckas avbrott på grund av tekniskt strul med överföringen.

Det senare är också ett tecken i tiden. ”Kaoset på de svenska flygplatserna är inte ett symtom på klimatkrisen. De vittnar om ett annat slags sjuka, som vi inte riktigt är vana vid i Sverige: oförmågan att organisera saker effektivt”, konstaterar Dagens Nyheters chefredaktör Peter Wolodarski.
Och för en gångs skull håller jag med honom om varje stavelse: ”Det är oreda och instabilitet lite varstans, och många bär ansvar för det. Kanske är just det månghövdade ansvaret en del av problemet: vem bryr sig om helheten?”

Politiker och överbetalda tjänstemän skyller i från sig på coronan, kriget och på alla andra. Men kriget, klimatkrisen och den tilltagande inflationen tar ingen hänsyn till våra hemmatillverkade problem, skriver Peter.
– I stället för att ta tag i de stora frågorna har vi oordning där det borde gå att hålla ordning.

Apropå svensk energipolitik noterade jag annars ett rekord i veckan. Full tank på OK/Q8 för en vanlig Opel Astra kostade 972.83 kronor.
– Som hittat, sa jag till expedition. Ska vi säga tusenlappen jämnt och satte mig i bilen med en cola och en korvbricka med extra allt av pommes, räksallad, grillkrydda, rostad lök, stark, senap och ketchup, även om pommesfritten, ja tack.
– Ibland känns även förluster som små segrar.

Publicerat av

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s