Lördag: Jäkla SJ!!!

Hon: bokade om hemresan till ett tidigare tåg eftersom jag ville hem till udden tidigare, och vad händer då, jo det tidigare tåget är så pass försenat så jag kommer att komma hem senare än med det senare tåget!!! F__n!!!!

Men för övrigt har två roliga dagar i Stockholm gått väldigt fort, och igårkväll somnade jag utmattad strax efter åtta efter att ha hängt med farmors älskling Iggy i princip hela dagen.

Hej farmor!
Vi gungade tillsammans också.
Och kollade in ankorna…
Och var på bibblan!

Hann också med träffa mina bokklubbsvänner hemma hos bästisen Magdalena. Vi har varit kompisar i över trettio år nu…

❤️!

Och många av de andra medlemmarna i vår bokklubb har jag känt nästan lika länge, ända sedan småbarnsåren i Abrahamsberg.

Så kul att ses.

Och hann jag med att fira Mia, hurra!!! Hon fyllde år igår, och mellan Iggy och mitt tidiga insomnande skålade vi i ett glas bubbel på mitt hotell, Hotel Nofo, bästa hotellet. Ett kvarter från vår gamla lägenhet på Åsögatan.

Tack Nofo för det fina rummet jag fick!

Men som sagt så skålade vi för Mia på Nofo:s mysiga innergård, de har en jättebra vinbar och restaurang. Mia blev också väldigt glad för presenten. En supergod parfym från Other Stories. Lite avis faktiskt 😉

Hurra för Mia ❤️!

Han: Inser att jag lever ett enkelt liv på udden. Men även här händer det saker. Isman har rätt. Det har plötsligt blivit tyst i buskagen. Kanske beror på att vi sover för mycket. Eller att huset blivit för tätt för i natt vaknade jag med att näktergalen sjöng.
Det visade sig att jag hade somnat med skjutdörren öppen.

Vilket i sin tur säger tillräckligt om värmen igår.  
Hela dan gick åt gick åt till att serva alla hennes törstiga plantor. Förutom att försöka räkna ut hur man skulle kunna utveckla bevattningstekniken räknade jag till 212 stora och små krukor plus 44 längdmeter odlingsbäddar med tomater, chili, sallad, squash, gurka, lök, dragon, vitlök för att inte tala om hennes citronträd och det nya olivträdet. 
– Naturligtvis vaknade jag att det regnade.

Kort sagt: Ingenting är så meningslöst som när det som inte borde göra alls utförs på ett kompetent sätt. Men efter regnet kom näktergalen och när jag kom ut på verandan mot sjön fick jag ännu en naturupplevelse.
– En flock eidrar låg och fiskade utanför udden.

Isman har rätt, hon ser lite korkad ut.

Inte så häftigt för dig kanske, men plötsligt är ejdern ovanlig eller till och med helt försvunnen i Östersjön. På drygt tio år har fågeln gått från att vara ”nära hotad” till ”starkt hotad” i Artdatabankens rödlista.
Enstaka hanar har synts i våra vatten, men det finns inga honor att para sig med, skriver Kristianstadsbladet. Även på den punkten är morgonens sällskap en glad överraskning.
– Den här flocken består av elva honor och ungar, däremot lyser herr Eider med sin frånvaro.

Ett gott tecken, att man har ungar. Ejdern är annars ett av många exempel på den tiaminbrist som slår hårt mot fisk- och sjöfågel. Tiamin, eller vitamin B1, är ett livsnödvändigt näringsämne som behövs för både ämnesomsättning och det centrala nervsystemet, och brist resulterar i svårartade neurologiska symptom, och i allvarliga fall i dödlighet.
– Och för att eidermammorna ska få umgås med barn och barnbarn.

Publicerat av

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s