Söndag: Idag gör vi som katterna – åtminstone han

Han: – Ju mer vi kan tillgodose våra katters behov, desto mer tillgodoser vi våra egna. En pigg och välmående katt gör oss själva mer pigga och välmående. Men bara genom att vistas i samma rum som en katt ger stress- och ångestdämpande effekter.
Det säger Ulrica Norberg som skrivit Cat Power – kattens läkande kraft tillsammans med väninnan Carina Nunstedt.

Jag har inte läst boken och tror inte jag behöver läsa den heller. Känns som jag vet hur det är att ha katt. Särskilt en regnig söndag efter gårdagens långa, uppsluppna och aktiva sommarfest med goda grannar följer vi alla författarnas tes; Den som har en katt i sin närhet har allt att vinna på att ta efter den. Kattens livsrytm och förmåga att ständigt växla mellan aktivitet och vila ger nämligen en lugnare, mer harmonisk livsstil. Forskning visar också att umgänge med katter har en läkande inverkan på oss – både fysiskt och psykiskt.

Det finns ett missförstånd om katter. Många tror att lejonen ligger och vilar så ofta för att de ska orka jaga. Det är naturligtvis tvärtom: De jagar och äter det de behöver för att få slappa så länge som möjligt.
I väntan på att bli hungrig ligger även jag kvar i soffan.

Hon: hrmm, ja, men imorgon kommer det barn och barnbarn. Mormors lilla älskling Alice för övrigt. Och hon blev väldigt förtjust i mormors ”mörka” surdegslimpa sist hon var här. Tur det är bakväder, ösregn, annars hade jag varit tvungen att vattna efter gårdagens ökenhetta. +27 grader och ganska hård vind som kändes som en varm fön… gissa om det torkade ut landen på nolltid. Så tack regn!! Upp och hoppa bara. Och baka…

Alice favvo (hoppas jag…)

Nu ska limpan bara jäsa ett par timmar. Och efter den vilat och jäst några timmar får den kalljäsa i kylen till imorgon. Något recept har jag inte, det blir lite ”man tager vad man haver…”. Så bara hoppas det är något så när likt det jag gjorde senast.

Hans favvo…

Men är ju knäckebrödet nästan slut, och det lever typ han på. Och om jag ska äta knäckebröd vill jag också ha detta. När man väl fått smak för det så är man fast. I alla fall vi 😉

Utbakad

Fast jäkla vilket jobb det är. Och vilken tid det tar!! Jag gör bara halva satsen, och det blir ändå tio stora knäckebröd som helt fyller våra två stora plåtburkar.

I väntan på ugnen…

Sju minuter ska varje gräddas i ugnen. Det blir alltså 70 minuter som går bara till att passa ugnen. Men det är det värt. Delar receptet idag, från Bonniers stora bakbok. Har jag kanske gjort förut, men nu kommer det igen:

Det går bra att improvisera lite med mjöl och kryddor. ”Man tager vad man haver…” även här.

Klart!!!

Nu soffan. Känner mig lite förkyld faktiskt. Hoppas på hösnuva. Tog för säkerhets skull ett covid-test i morse eftersom jag varit i storstan och en ny variant är på uppgång. Men det var negativt, som tur var!! Pust!

Publicerat av

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s