Tisdag: Bara jag inte hunnit smitta någon!

Faaaan!

Hon: var tydligen ingen bra idé att åka tåg upp till Stockholm nu när det tydligen är en ny ännu mer smittsam variant på gång. Om det nu var då jag fick det, men skulle tro det med tanke på inkubationstiden. Har dessutom senaste tiden gått och skrutit om att jag varken haft covid eller något annat sedan jag flyttade ner till udden för drygt två år sedan. Sa jag ”ta i trä…”

DNs framsida idag!

Kände första symtomen svagt lördag natt, testade mig på söndagen för säkerhets skull. Orolig att jag smittat ner någon på lördagens partaj hos kompisarna i grannhuset. Testade negativt, pust, tänkte jag. Men igårkväll blev jag plötsligt sämre, och efter att ha läst dagens DN, så testade jag igen. Och positivt!

Och är det ju en sorg att inte få pussa och krama på mormors älskling Alice som kom ner till udden igår med sina mammor. Jag hoppas verkligen inte jag lyckas smitta ner dem, vi sågs bara ute igårkväll, men var vi tillräckligt försiktiga… jag hade ju testat negativt först så covid trodde vi ju inteDet var.

Håll avståndet älskling!

Här lyser solen inte i onödan.

Han: Men bortse från det:
– Hurra, elpriserna går upp efter en trist helg med skitlåga priser! Jovisst, det är bra för oss som har solpaneler att priserna är på topp när vi konsumerar lite energi.
Men varför skriver medierna inte om detta?
– Är journalisterna vänster- eller högervridna vindflöjlar som blundar för att solen skiner!?

Intresset ljuger inte. Läser som vanligt DN-krönikören Johan Croneman och inser att Lenin hade rätt:
– En örn flyger ibland lågt som en höna, men en höna kan aldrig flyga högt som en örn.
Croneman klagar över att SVT och Sveriges radio ”följer svenska mediers högergir så att det skriker i svängarna” och okritiskt förmedlar etablissemangets propaganda för Nato-medlemskap.
”I Natofrågan agerar public service hökar utan att ens blinka”, skriver Croneman och slår fast: ”När nyheterna och Rapport anammar tesen att ’vi tänker numera alltid som en majoritet av svenskarna’ och ’vi representerar majoriteten i vår bevakning’ då har man fullständigt lämnat sitt uppdrag om opartiskhet och oberoende.”

Alla utom hönan ser den vingliga färden. Croneman har skrivit krönikor så länge jag minns, men såvitt jag vet har han under årens lopp aldrig ifrågasatt public services till 100 procent partiska, oreflekterade och okritiska stöd till det alliansutanförskapet som etablissemanget förfäktade före Rysslands invasion av Ukraina.
– I Natofrågan agerade public service duvor utan att ens blinka, för att tala cronemanska.
Intresset ljuger inte.

Croneman har rätt i att det går fort nu. Och public service ”högergir” är bara ett uttryck för att statstelevisionens flaxande för att följa flocken i rådande vind.
I snart fyra decennier flaxande SVT och Sveriges radios nyhetsredaktioner efter den kärnkraftskritiska majoriteten och det senaste decenniet har vindkraften varit mediernas primus motor.
Nu har vinden vänt och åtminstone vetenskapsredaktionerna har upptäckt att vindkraften inte är oproblematisk och att kärnkraftstekniken inte slutade utvecklas med Tjernobyl.

Croneman har alltså fel, men han har åtminstone fel på ett intressant sätt. Ibland är det svårt att inse vad som tjänar ens egenintresse. Hela morgonen gick jag och morrade om att elpriserna stiger medan politikerna skyller ifrån sig – ända tills hon som har koll påpekade att just idag tjänar vi på udden pengar på de höga elpriserna.
Detta eftersom vi producerar och säljer mer el än vi konsumerar.
– Fan va bra!
Men det får man väl inte säga i det här djävla landet längre?

Publicerat av

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s