Tisdag: Skrattar bäst som skrattar sist

Han: Ett gäng ungdomar sitter på våra stenar vid strandkanten. Någon pladdrar på om ditt och datt som unga gör men de flesta sitter tysta i solnedgången, försjunkna i tankar och förhoppningar om sommarens äventyr.

Det fina med att bo på landet är att man blir varse naturens gång. 700 meter utanför udden ligger Fimpan, som är ett skyddat fågelskyddsområde för häckande eider och en koloni av skrattmåsar.
Fram till mitten av juli har vi människor därför besöksförbud på ön.

Det lustiga är att skrattmåsarna tycks ha lärt sig kalendern.Nästan på dagen som människorna tillåts börja häcka på Fimpan flyttar måsarna över sina ungar till vår sida.
– Skrattar bästa som skrattar sist?

Idag fick även annat besök. Mormor tyckte att lilla Alice måste få en liten pool när det är så varmt. Självklart blev det ett besök på Jula! När alla gått hem kom det även långbenta badgäster förbi för att titta på underverket. Tyvärr blev hen lite generad hen insåg att det lurade en papparazzi i kulissen.
– Vad då jag bada? Ville bara kolla lite.

Hon: Alice satt dock hellre i skuggan med mormor och åt Ballerinakex än badade i poolen, få se om katterna uppskattar den mer. Är den sönderklöst imorgon bitti måntro…

16:00. Fortfarande jättevarmt trots skugga och hård (ljummen) vind

Hoppas inte för det ska bli lika varmt imorgon och eftersom vattentemperaturen fortfarande knappt orkar upp till 15 grader är nog poolen att föredra om man inte är av hårdare virke som mormor.

Publicerat av

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s