Fredag: Storbak och andra glada nyheter

Formfranska

Hon: bakat. Och bara bröd som han gillar, det vill säga på vanlig jäst, inte surdeg. Igår ville han köpa ”rostbröd”, men det går jag inte med på, men baka ett par limpor kan jag väl göra för hans skull.

Frukt- och nötbröd

Det mörka frukt- och nötbrödet som jag också bakat är på bakpulver. Det tycker han också är jättegott. Men efter helgen blir det allt surdegsbröd igen 😉

Kladdig chokladkaka med päron och valnötter

Chokladkakan var på mitt initiativ. Vi har ju gråpäron i torpet så när jag såg ett receptet som innehöll päron så tyckte jag det var värt att pröva, det är ju ändå fredag!

Ur senaste numret av Allt om mat

Han: Ibland ligger man och kvinna i samma säng men drömmer olika drömmar. Han tassar upp 06:13 (en vuxen frisk man kissar fyra till åtta gånger per dygn, i regel 2–4 deciliter per gång och 1 till 2 liter per dygn och inte alltid när han vill).
Termometern visar +3°. Kondens på fönstren, älvdans över havet. Ute vid Fimpan ligger en spolformad säl och funderar över tillståndet i världen  
– Tyvärr inga bildbevis, mobilen ligger på sängbordet och jag vill inte väcka henne.

Dagens nyheter: Protester mot Putins illegala folkomröstningar på ockuperad mark. Små män gör världen mindre. Hon vet inte om det ännu, men i morgon kommer uddens styrande parti meddela att den här kråkudden inte längre tillhör Småland utan har anslutit sig till Västerbotten där elpriserna är lägre.
Detta efter en enhällig folkomröstning som inspirerats av skåningen Pontus Andersson (SD) som hux-fux kommer att representera Västerbotten i riksdagen.
– Han har heller aldrig varit i Västerbotten, men va fan demokrati är ju bara den minst dåliga av alla dåliga statsskick.

Veckans insats: kartor, 263 tomtpinnar och 9 800 steg. Så långt gick fyra gubbar i solen. Detta för att fastställa framtida tomtgränser i vår stugförening.
Och den minsta grabben får som vanligt göra grovjobbet. Det var jag som bar Samuelssons slägga.
Slutsats?
– Behövs inget gym den här veckan heller.

Dagens glada banan: Bokbranschens inverkan på klimatet har kartlagts i en rapport som presenterades på bokmässan idag.
– Rapporten visar ju att bokhandeln inte är en särskilt smutsig bransch en genomsnittlig bok har ju ungefär samma avtryck som två bananer så det är ju ett ganska lågt avtryck, berättar Jesper Monthán är ordförande för Svenska förläggarföreningen i morgonens Kulturnytt.
– Det är kanske nåt att hoppas på? Dom över död man: Gubben på udden gjorde i alla fall inte större avtryck än en banan.

Dagens ångest, hennes: Stockholmsbörsen öppnade fredagens handel oregelbundet för att sedan fortsätta söderut, skriver Avanza.
– Ja, det heter så.
När det går åt helvete går börsen söderut.
Ännu ett skäl varför udden flyttar norrut.

Men som alla nyhetsredaktioner avslutar vi fredagens sändning med en glad nyhet: Bokbranschens inverkan på klimatet har kartlagts i en rapport som presenterades på bokmässan idag.
– Rapporten visar ju att bokhandeln inte är en särskilt smutsig bransch en genomsnittlig bok har ju ungefär samma avtryck som två bananer så det är ju ett ganska lågt avtryck, berättar Jesper Monthán är ordförande för Svenska förläggarföreningen i dagens Kulturnytt.
– Det är kanske nåt att hoppas på? Dom över död man:
– Vid närmare eftertanke gjorde gubben på udden inte större avtryck än en banan.
Möjligen två, med tanke på alla böckerna hade fyllde sina hus med.

Publicerat av

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s