Söndag: I kräftans vänkrets

(Uppdaterad 18:02)

Han: ”Kräftan tar gärna på sig rollen som den ansvarsfulla. Det kan ge kräftan ett ganska hårt yttre, men på insidan är hon desto mjukare och känslorna svallar. Kräftan är plikttrogen, ansvarsfull men eftersom hon är rädd för att misslyckas, händer det att kräftan överpresterar och tar ansvar för sådant som egentligen inte borde ligga på hennes bord. Därför gör kräftan klokt i att se upp så att ingen utnyttjar hennes välvilja och höga krav på sig själv.”

Stämmer bra. Fantasifullt citat ur beskrivning av Kräftans stjärntecken, men omdömet kunde vara hämtat ur en recension av helgens nykokta kräftor hos Lasse PalmqvistKalmar fisk.

Det blev bara en bild från festen.

Hårt yttre men på mjuk på insidan. ­Väl presterat. Avåts i kräftans vän(d)krets som under trevliga former utnyttjade de plikttrogna vattendjurens välvilja ända fram till slutet (kladdkaka med päron, G&T) och förklarar varför ingen i den bofasta redaktionen dagen efter ansågs sig ha något vettigt att bidra med till bloggen.

Lördagen tillbringades i sängen (tänk gärna John & Yokos Bed-Ins for Peace) om du vill göra nåt fint av det också). Men idag är en annan dag. Vacker morgon, uppe före solen!

Hon: så idag blev det långpromenad till Järnsida, stugområdet lite söder om oss. Och eftersom han har läst att promenader förhindrar demens så följde han med. Kors i taket!!!

Och medan han skenade iväg för att titta på deras fina hamn, för att få lite tips inför upprustningen av vårt stugområdes förfallna båtbrygga, snackade jag lite med fåren som betar intill. Jag skulle gärna ha lite får gående utanför oss också faktiskt.

Publicerat av

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s