Måndag: Medan tranorna flyger söderut

Hon: nu flyger tranorna söderut. Jag tror i alla fall det är tranorna. Det var så många sträck, och lät precis som de brukar. Men det borde komma fler ändå. Vanligtvis ser man sträck på sträck hela dagen. Nu tycker jag faktiskt jag hör fler… återkommer!

På återseende i vår!

Plockat in de vintertomater som fortfarande var okej från friggeboden. Fattar inte vad jag gör för fel, de bara möglar och ruttnar för mig. Attans!!!Kanske att det är för kallt och fuktigt därute. Testar nu med inomhusvärmen för de mest hållbara, de orangea. Resten åkte in i ugnen för att bli ”soltorkade”.

Måste börja mala chiliblandningen på allvar nu. Brickan är full och nyskördade väntar på att komma in i ugnen för att torkas.

Han: Tranorna väljer att lämna landet samma dag som Sveriges riksdagsmän samlas i Stockholm.
– Se där ett samband man skulle kunna spekulera länge kring.
Det ska vi inte göra här. Istället ska vi göra som vi medborgare ofta gör – överlåter till våra valda politiker att sköta demokratin.

För egen del känns det fint att ligga här på rygg medan den demokratiska processen rullar vidare på tv-skärmen. Riksdagsmännen samlas alltså idag för att välja oss de talmän som vi väljare förtjänar. Talmannen är riksdagens främsta representant och den högst rankade folkvalde företrädaren i landet. 

Hur det går? Jag hoppas alla skolungar och inte minst kulturskribenter tittar på tv-sändningarna som när detta skrivs pågått i 2 timmar och femton minuter.
– Det är det här som är den svenska demokratins dna.


Osvuret och oskrivet är bäst, men så här långt verkar det inte riktigt som att vi befinner oss i ”de sista dagarna innan demokratins sabotörer” tar makten och att vi fått ”en fascistisk regim på blekingska”, vilket Dagens Nyheters kulturredaktörer spekulerat i.
Det enhälliga valet av nygamle Andreas Norlén känns snarare som en hemmaseger för demokratin.

PS: Nu har det gått ytterligare 3 timmar och omröstningarna pågår fortfarande. Vid närmare eftertanke anar jag att om det är några som lärt sig något om svensk demokrati denna dag så är de nya riksdagsmän och kvinnor som trodde att politik handlar om att twittra enkla sanningar och vinklade halvsanningar om politiska motståndare.

Publicerat av

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s