Torsdag: och så var det bara vi…

Hon: Efter hemkomsten från Paris kom sonen Björn, idag tog han tåget hem igen. Ikväll skulle vi åkt till Polen med kompisarna som bor i Södra Kärr, tre kilometer söder om udden. De blev sjuka och resan är framflyttad. Jättetrist förstås, men också välbehövligt med en liten paus i aktiviteterna. Men hur varvar man ner…

Tack Mia och statens fastighetsverk!

Jo, sår en av födelsedagspresenterna (mmm, presenterna och firandet från den jämna födelsedagen i maj tar liksom aldrig slut…) där fiberdragningen är nedlagd och bar jord är pålagd. Nu längtar jag bara till våren och resultatet av sådden.

Matte, vi hjälper till!!

Okej, men vad gör vi nu då? Vresrosen är också klippt, och batteriet till häcksaxen behöver laddas, så resten av alla vildvuxna buskar får vänta till imorgon.

Han: Läser i dagens tidning att Socialdemokraterna, Centern och Vänsterpartiet äntligen kommit överens om hur Nybro kommun ska styras efter valet. För några dagar sedan läste vi den glada nyheten att även i Torsås kommun har majoriteten (S, C, V och M) äntligen kommit fram till hur vår egen kommun ska styras.
– Äntligen!

Äntligen! Som vi har väntat.

Äntligen? Konstigt har jag inte hört eller sett en enda indignerad kommentar från oppositionen eller medierna om varför förhandlingarna tagit så lång tid. Annat är det i riksmedierna, där politikkommentatorer och opposition inte gör annat än ojar sig över att Ulf Kristersson efter två veckor ännu inte presenterat sitt regeringsprogram för fyra partier som aldrig regerat tillsammans och därför fått ytterligare två (2) dagar av talmannen.
– Kristerssons senfärdighet skadar förtroendet, piper en förlorande partiledare i dagens tidning. Enligt henne ”skadar den utdragna regeringsbildningen förtroendet för alla politiker”.
Gör det verkligen det?

Nybro kommun har 16 034 röstberättigade medborgare, i Torsås är vi 5 760 varav 4 746 röstade. I ingen av kommunerna sker något maktskifte, även om de styrande konstellationerna kompletterats på en eller annan kant.
Enligt Barometern har de nya makthavarna i ett antal andra kommuner i Småland ännu inte presenterat hur och vilka som ska leda det politiska arbetet under den kommande valperioden.
– Visst är det hemskt senfärdigt?
 
Frågan alla (inte) ställer sig: Vad döljer de ansvariga för oss väljare? Varför får vi inget veta? Fattar de inte att den utdragna processen skadar förtroendet för alla politiker?
Inte minst: Varför tiger Magdalena Anderssons lokala partikamrater?
– Jaså, jaha. Tystnaden beror på att det är just de som just nu förhandlar om den viktiga lokala politiken (typ om det ska sättas upp en trafikspegel i korsningen där Kalmarvägen möter Allfartsvägen som SD föreslagit).

Glöm det. Som tur är behöver vi inte läsa och lyssna på denna floskeltombola (som Mats kallar den pinsamma S-propagandan i en kommentar till gårdagens blogg). Idag har jag skjutsat sonen till tåget (som än en gång ersatts med buss – fast det berättar inte SJ förrän det är för sent att boka om biljetten). Dessutom har jag arbetet flera timmar i ateljén, bara en sån sak.
– Och bäst av allt: På udden kan vi fortfarande njuta av att rosorna fortfarande blommor och att höstsolen skiner på katter och matten i Margaretas röda kofta.

PS: Lagom till eftermiddagsdrinken kommer ännu en glad nyhet. En dryg månad efter valet är det nu klart för ett nytt rödgrönt styre i Stockholms stad. Även i Region Stockholm är maktskiftet nära. Socialdemokraterna, Miljöpartiet och Centern är nära ett politiskt samarbetsavtal med Vänsterpartiet.
– Nära en lösning … och de ska ju styra en hel stad.

Publicerat av

En reaktion till “Torsdag: och så var det bara vi…

  1. […] Det blev precis som väntat. Och det är väl inte så illa? Detta med tanke på att så många kommentatorer hoppats att de skulle misslyckas från början. – Dessutom gick det snabbt med tanke på att politikerna i en massa småkommuner ännu inte lyckats komma överens med sina nya och gamla partners om och hur man ska flytta ihop. Vad jag tycker? Det återstår att se om det nya partnerskapet ska betraktas som sambos, särbos, kulbos, kombos eller FWF (Friends with benefits) som i ICA Banks reklamfilm. Men det är ett sundhetstecken att både Ulf, Ebba, Johan och Jimmie – och vi medborgare! – inser att detta 4:s gäng ligger i samma säng men drömmer olika drömmar.PS: Noterar att även i lilla Högsby har det fötts en baby, denna gång är det kombinationen S+C+V som är de stolta föräldrarna. Till skillnad från partnerskapet på riksnivå är det ingen som opposition som ojar sig över att det tagit en hel månad efter valet för majoriteten att komma överens. Inte heller i pressen finns någon kritik om att den styrande triangelns ”senfärdighet skadat förtroendet för alla politiker”. […]

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s