Fredag: Grattis, det blev en baby!

Ibland speglar reklamen verkligheten.

Han: Ja, vad säger man? När det gäller nyfödda barn har jag i denna könsdysforiska tid insett att det bästa man kan säga till de stolta föräldrarna är ”Hurra, det blev en baby!”
Tills vidare är det vad vi nöjer oss med när det gäller den polyamorösa fyrklöverns gemensamma avkomma.
– Trots Krösa-Majornas spekulationer om motsatsen blev det faktiskt en regering.  

Det blev precis som väntat. Och det är väl inte så illa? Detta med tanke på att så många kommentatorer hoppats att de skulle misslyckas från början.
– Dessutom gick det snabbt med tanke på att politikerna i en massa småkommuner ännu inte lyckats komma överens med sina nya och gamla partners om och hur man ska flytta ihop.

Vad jag tycker? Det återstår att se om det nya partnerskapet ska betraktas som sambos, särbos, kulbos, kombos eller FWF (Friends with benefits) som i ICA Banks reklamfilm. Men det är ett sundhetstecken att både Ulf, Ebba, Johan och Jimmie – och vi medborgare! – inser att detta 4:s gäng ligger i samma säng men drömmer olika drömmar.

PS: Noterar att även i lilla Högsby har det fötts en baby, denna gång är det kombinationen S+C+V som är de stolta föräldrarna. Till skillnad från partnerskapet på riksnivå är det ingen som opposition som ojar sig över att det tagit en hel månad efter valet för majoriteten att komma överens. Inte heller i pressen finns någon kritik om att den styrandes ”senfärdighet skadat förtroendet för alla politiker”. I Högsby röstade 3 409 medborgare i kommunalvalet.

Även i övrigt har det varit en bra dag. Inte minst för att börsen gick upp i går. ”Never before has the market experienced such extreme readings in both directions in one day”, skriver Bloomberg och inget är som att vakna med en glad fru.
För egen del blev jag sedan avställd vid torpet för att måla på ett porträtt medan hon åkte till Torsås för att handla. Hur det gick? Jag säger som en annan målarkludd brukar säga:
– Jag älskar att vara konstnär, det är det här jävla målandet jag har svårt för.

Men det var en trevlig stund. Och när hon hämtade upp mig hade jag plockat en korg med de sista vindruvorna:

Hon: och jag fortsätter med att ansa vår vildvuxna trädgård, det känns toppen att äntligen haft ro och tid att ta tag i den!

Björkhäcken utanför Chateau Margareta är numera en häck igen…

Och vi kan se den vackra tallens grenar, och inifrån växthus 2 ser man havet och Garpens fyr igen.

Ävenhäcken” av vresrosor utanför hus 1 är nedklippt. Nu ser vi havet bakom igen!

Utom där det kommer nya knoppar och fortfarande blommar, förstås!

baksidan av hus 1 blev vildrosen däremot inte klippt alls, den är så vacker med alla nypon och rosor som fortfarande blommar så det får vänta ett tag till.

Publicerat av

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s