Torsdag: Idag tar vi kompledigt

Han: Som vanligt är det i de små formaten jag speglar mig i. Efter ett dygn i huvudstaden känner jag som vanligt igen mig i Hälge. Denna gång veckan efter älgjakten:

Inte så att det var en trist jakttur. Inte en minut! Ibland räcker det att boka ett bord med utsikt över Stureplan: Förutom frukost ensam bland vänner på favoritkrogen; lunch med ett nyförlovat par med husplaner (Sippmikk!); stockholmsnabbt puss-på-kinden-möte med utväxling av målarduk och därefter middag med kär väninna på fransk visit vid samma bord.

Hilma hade bara en svaghet som konstnär: Hon var kvinna. därför tog det 50 år innan vi förstod hennes storhet.


En trevlig marinad avbruten endast av en rask promenad till och från Moderna museet på Skeppsholmen. En stilla och trevlig tidsresa tillbaka till den konstens framtid som Hilma af Klint upptäckte långt innan Picasso och Braque gjorde världen kubistisk – dessutom i ett avspänt sällskap med tre generationer Corsello.  

Ingenting av detta fanns i min kalender tolv timmar tidigare. Tillbaka till jakttornet på en sen middag dök dessutom en sextontaggare upp vid vårt bord. Detta i form av en väl bibehållen HHA, mångårig boss och vän i den division av Jan Stenbecks legendariska mongolhär som förr-i-tiden-tiden kallades OurGroup.
– Mycket trevligt återförening!

OurGroup 2022.

Och senare, sent men inte för sent, lagom fluffigt grädde på moset: Att få somna in i soffan hos yngsta sonen som äntligen blivit stor nog att ta hand om en trött far på jakt efter … ?
Ja, oklart vad. Men idag kräver jag som Hälge:
– Kompledigt!

Hemkomst.

Hon: känner att jag också behöver kompledigt efter flera sömnlösa nätter på grund av kommunens (föreslagna) nya detaljplan för Skeppevik. Istället för skogen vi har som ”backdrop” idag kommer vi se treplans familjehus, 11 meter höga!! Återkommer säkert mer i detta ämne framöver, men nu till dagens förströelse istället för de sysslor jag borde ägnat mig åt men inte orkat:

Ur senaste Elle!

Alltså, snacka om att jag inte tappat min trendkänslighet trots flytt från storstan ;).

Dagens morgonoutfit:

Träskor och raggsockor

När jag cyklade och hämtade morgontidningarna imorse. Pyjamas nerstoppade i sockorna!

Dagens besökibynoutfit:

Träskor och raggsockor

När jag åkte upp till byn idag för att gå på ICA, systembolaget och kommunkontoret (mmm, gällande nya deljplanen…). Med jeansen nedstoppade i sockorna, förstås!

Publicerat av

En reaktion till “Torsdag: Idag tar vi kompledigt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s