Lördag: Och plötsligt är det vinter – och chilin är bärgad

Han: 10 november konstaterade hon att det rådde meteorologisk sommar på udden. Detta eftersom vi under fem dagar hade dagstemperaturen varit +10°. Men den sommarförälskelsen blev kort. I natt kom vintern. Vackert, åtminstone inifrån stugan.
Det är väl ungefär vad som hänt här idag.

Hon: och tredubblad elförbrukning… fast den beror nog också till stor del av den hårda pålandsvinden. Var också tvungen sätta på fläkten i ena växthuset. Chilin som finns kvar i de andra växthusen får gå till de sälla jaktmarkerna, men träden och pelargonerna vill jag ju ska trivas. Räcker med ett par plusgrader för dem.

Sista malningen avKerstins ganska heta chiliblandning” är gjord. 18 stora och tre små burkar blev det. Nu full fart med chili(fisk)blandningen. Några burkar Espelettekrydda är också kvar att mala. Sen blir det nyplantering. En del chilifröer ska i jorden inom kort.

Han: Grattis min vän! Nu sänker sig mörkret över havet och vi tänder oss en brasa. Mellström ringer från Oskarshamn, där är det 35 cm snö och Trafikverket varnar för att det kommer mer. Tur att vi inte ska nånstans. Är det inte så man säger – ”Den som är lycklig hemma bör stanna hemma”. Typ, som de här.

Publicerat av

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s