Lördag: Hur kommer ministern minnas Börje Salming?

(Uppdaterad 12:59)

Han: Börje Salming är död, sörjd av många. Sitter här på udden och undrar hur länge det dröjer innan kändisar i tv:s alla lekprogram kommer att minnas honom för andra saker än insatserna på isen.
– Minnet är som vi vet kort.

Kommer nästa Centerpartiledare som vill göra pr i ”Alla mot alla med Filip och Fredrik” tvärsäkert gissa att Salming föddes år 1807, typ.
– Och visst, det skulle vara ungefär lika rätt som när Annie Lööf trodde att kung Gustav II Adolf föddes samma år?


Eller kommer nästa kulturminister minnas The King som en av vår tids främsta författare – ungefär som vår nya minister i sin första intervju absolut minns att hon läst regissören Ruben Östlunds fantastiska romaner?

Parisa Liljestrands ministerkollega Ebba Busch torde nästa gång förhoppningsvis inte gissa att det var iskungen som skrev ”Gösta Berlings saga”.

Jag vet, jag trampar snett. Ingen minister läser romaner nu för tiden.
Rätt svar:
– Salming var nån slags influencer, eller hur? Jag minns att pappa och mamma alltid lyssnade på  hans fantastiska poddar.

Tåglektyr!

Hon: verkligen sorgligt att unga av idag inte läser romaner, oavsett om de sitter i en regering eller inte. Har alltid en roman på gång, och det har jag haft sedan jag lärde mig läsa i ettan. Det är som att se en film, en del superbra andra mindre bra. Feelgood eller thriller, bara att välja vilken kategori man känner för. Tänk vad de missar… lära sig stava samt få ett rikt ordförråd får man dessutom på köpet.

Ps: Babetta är för övrigt riktigt bra. Läs! Ingen feelgood-roman direkt, inte en thriller heller men definitivt mer åt det hållet om jag måste sätta den i någon av de två kategorierna.

Publicerat av

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s