Torsdag: Välkommen till världen Essa!

Essa med mamma Meli

Hon: det BLEV en liten november-tjej! Klockan 22:55 i gårkväll gjorde Essa entré. Grattis mamma Meli och mamma Elin. Och storasyster Alice!

… och här med mamma Elin, på upptäcktsfärd 😉

Och grattis mormor Kerstin till ytterligare ett barnbarn. Mormor kommer snart upp till Stockholm och pussar på sin nya lilla älskling!

Och så Mormor med mamma Meli, 5 november 1988

En något trött mormor, som hade lite svårt att sova efter gårdagskvällens nervösa vankande, har idag putsat fönster i det ”färdigsvavlade” växthuset.

Första trädet på plats…
…det fyllde ut hela växthuset på bredden!

Samt tryckt in både det stora och det lilla citronträdet. Fikonträdet, olivträdet och diverse pelargoner. Imorgon blir det utvändig fönsterputs, pust!

Fullproppat!!!

Han: Hurra det blev en baby! Och grattis Essa att du blev ett novemberbarn – och inte en decemberunge som din bonusmorfar.
Jag skojar inte. Du kommer att märka att finns ett antal bra saker att du valde att göra entré igår och inte idag:

I Sverige är november en tråkig månad. Dagarna är gråa, det regnar ofta och  mörkret sänker sig tidigt – kul är egentlige bara den som fyller år denna månad!
– Ingen reser bort i november, ingen har semester. Ingen av kusiner, morbröderna eller mormödrar och morfäder ”måste” åka till landet –  alla kan alltså komma på din födelsedag.

Dessutom: Har någon av mormödrarna köpt en tråkig födelsedagspresent så kan du alltså önska dig nåt nytt i julklapp!
Och inte minst:
– Forskningen visar att när du är född under året påverkar inte bara dina framtida skolbetyg utan även din årsinkomst. Jo, det sant.
Pengar är inte allt, men statistiken visar till och med att det är ni novemberbarn som tjänar bäst av alla.
– Personer födda i november tjänar i snitt 5 700 kronor mer per år än de födda i  t ex februari.

Statistiken baseras på officiella inkomstuppgifter från inkomståret 2010, som är det senaste året med kompletta siffror, för personer mellan 18 och 65 år.

Alla har inte samma tur, morfar Peppe (född 14 december) har lärt sig det the hard way. Om du undrar över alla stav- och ordfel i min del av bloggen så finns det en förklaring.
– Barn födda i december löper en nästan dubbelt så hög risk att få en diagnos om inlärningsstörning som barn som är födda i januari, konstaterar Bianca Arrhenius, doktorand vid forskningscentret för barnpsykiatri vid forskningscentret för barnpsykiatri vid Åbo universitet.

Kanske inget du behöver grubbla över de närmaste åren. Men jag tyckte att det var lika bra att säga som det är redan nu.
– Välkommen i klanen!

Diagrammet ovan visar antal nyfödda barn som har fått tilltalsnamnet Essa uppdelat per år och kön. De år som endast en flicka/pojke fått namnet visas som noll i diagrammet då det i datan från SCB är satt till just noll. Källa: SCB.

PS: Förra året föddes 30 små ess som fick namnet Essa. Namnet har ökat i popularitet och fortsätter det i den här takten kommer Essa även att slå sig in på Namntoppen.

Publicerat av

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s