Onsdag: Nu vänder det …

Hon: vintersolstånd och vårkänslor i luften. +5 grader och vindstilla. Dags att ta tag i tången som blåst upp på land. För lat för att ta bort ogräset, tången gör jobbet under vintern. Hoppas jag…

Sådärja!

Badtermometern får nog ligga kvar i tången ett tag till däremot…

Han: Hon har rätt, nu vänder det. Det sker nåt under det som synes ske även i världen bortom udden: Säga vad man vill om Elon Musk, men han har hittat ett sätt att bli av med en dålig chef – han låter kunder och personal rösta om sitt eget ledarskap.
– Det gick inte så bra.
Tio miljoner Twitteranvändare – 57,5% – gjorde tummen ner för Musk som VD för Twitter.
Och så får det bli, nu tittar man efter en ny och bättre chef för det sociala nätverket.

Har något att lära …

Låter som en idé som svenska polischefer, ett antal överbetalda sjukvårdschefer, ansvariga elbolagschefer och en mängd andra direktörer borde ta efter.
– Varför inte låta det bli Årets julklapp till skattebetalare och anställda?


Och apropå allt och ingenting:
”Varje kvinna som själv väljer att bli blondin är en sann blondin.” Av någon anledning vaknade jag 02:06 med de orden surrade i skallen. Jag vet inte till vilken strand som drömmarna hade fört mig, men jag vet att meningen är hämtad ur Norman Mailers Hårda Killar Dansar Inte (Bokförlaget Bra Böcker, 1985).
Efter att ha legat kvar en stund i sängen och funderat över sakernas tillstånd steg jag upp och gjorde ett utskick till stugföreningens medlemmar. Även Länsstyrelsen anser att kommunens förslag till exploatering av uddens närområden är dunkelt tänkt: ”Länsstyrelsen bedömer med hänsyn till ingripandegrunderna i 11 kap 10 § PBL och nu kända förhållanden att planen inte kan accepteras och kan därför komma att prövas av Länsstyrelsen om den antas.”
En liten seger. Frågan är om det är här det vänder? Ett slag avgör inte kriget. Det mesta återstår innan udden är säkrad.

När jag återvänder till sovrummet är klockan 03:45. Eftersom jag inte kan somna om läser jag några sidor i Lea Ypis barndomsskildring Fri, en uppväxt vid historiens slut. (Albert Bonniers förlag, 2022) om livet i Albanien vid tiden för kommunismens fall.
Ypi är professor i politisk teori vid London School of Economics och hennes bok har blivit en framgång världen över för att problematiserar vad frihet är. ”Friheten som kom var som en kallnad maträtt. Vi tog några tuggor, svalde snabbt och förblev hungriga,” skriver Ypi och drar slutsatsen av sina erfarenheter av förtryck att en frihet alltid återstår för oss alla: ”Friheten att göra det som är rätt”. 

Som att sparka sig själv som chef. Eller att välja att vara blondin? Å andra sidan: Kanske ska man bara välja friheten att rita en cirkel runt den egna udden – eftersom det runda kastellet inte finns på riktigt blir man oåtkomlig och får vara ifred. Eller?

En som inte tänker retardera till fosterställning är Torsåsprofilen, entreprenören (Pama music group, kulturskolan Stage4you, EdTech Studios) och vår polare Maxe Axelsson.
I stället för att att bara gnälla har Maxe startat ett #eluppror mot de höga elpriserna. Och upproret rullar på.
– Det skulle bli lite uppståndelse, det visste jag. Men att det skulle delas av så många hade jag ingen tanke om. Det visar hur viktig fråga det här är, säger Maxe till Blekinge Läns Tidning.
– På dom igen – det är snor inte blod, som pojkarna från Jorm sa när de skulle spöa oss kraftsverksungar förr-i-tiden-tiden när min personlighet formades.

Publicerat av

En reaktion till “Onsdag: Nu vänder det …

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s