Måndag: Erkänn att det kunde ha varit värre

Han: I folkhemmet2.0 har vi vant oss vid att diskmaskinen och tvättmaskinen går sönder en månad efter att garantin gått ut.
– Tur att ni inte jobbar efter den principen. Eller gör ni det?

Jag medger att tanken kanske var lite för långsökt och min vänlige tandläkare flackade med blicken över munskyddet. Men det var precis vad jag tänkte när jag härom kvällen bet av en tand.
– Vilken tur i oturen att det hände då, tänkte jag för idag hade jag en bokad tid hos tandläkaren i Torsås.

Erkänn att det ligger nåt i det. Tänk om jag bitit av tanden i kväll – vad dum jag hade känt mig.
– Vad god skölj, sa min tandläkare. Det blir 900 kronor.
Nu är det hennes tur att berätta om allt viktigt som hänt i hennes liv denna gråa och regniga måndag.

Hon: har blivit väldigt dålig på att dokumentera min dag senaste tiden, skärpning!! Men tog i alla fall en bild på väg till bilen…

Nybliven sjö mellan mig och bilen…

Medan han var hos tandläkaren passade jag på att handla uppe i byn. Gillar ju när jag klarar middagen på det som finns i ”ladorna”, men förutom röd och gul lök, vitlök och färska tomater (suveräna vintertomater) är det dåligt med grönt nu. Fick upp lite små morötter som klarat frosten, men all rotselleri var förstörd. Typ ruttna. Borde skördat dem i november. Även vintersalladen har gett upp. Imorgon ska jag ut och sätta salladsfröer. De klarar en köldknäpp.

Fisk, räkor och infrusna tomater hade jag också. Köpte en sötpotatis och ett fänkålsstånd till kvällens fisksoppa. Den blev jättegod, min chili(fisk)blandning är verkligen en supergod krydda. Just det, köpte jäst också så jag kunde baka några baguetter till soppan. Gjorde en ljus surdegslimpa igår. Helt misslyckad. Måste få igång surdegen igen efter julhelgen, den har gett upp… Skärpning även på det området!

Publicerat av

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s