Onsdag: Borta bra men hemma bäst, eller…

Hon: jo då, trots översvämning är det ändå skönt att vara hemma och få en lååång natts sömn. Och hänga med mina kissar förstås:

Men vad skulle jag gjort utan mina knähöga stövlar, de är verkligen fantastiska. Superkvalitet, och jag får plats med både fårulls-sula och tjocka raggsockor. Det enda du behöver på udden…

Kan berätta att mitt lilla barnbarn Essa har kryat på sig och är hemma från sjukhuset igen, hurra!!! Men det var verkligen inte roligt att se henne med så här många slangar och grejer:

Tack SÖS för att ni tog såväl hand om både henne och de oroliga mammorna.

Mormor och Alice hängde på Junibacken under tiden. Fantastiskt ställe, väldigt imponerad faktiskt. Är inte sista gången jag åker Sagotåget kan jag ju säga…

Alice hade också superkul, inte bara mormor ;). Lekte affär med nyfunnen kompis i godisbutiken. Till exempel!

Vi tillbringade en hel dag där. Från elva på förmiddagen till tre på eftermiddagen. Fanns hur mycket som helst att se och upptäcka. Vi är snart tillbaka!

Mmmm, det fanns riktiga klubbor också. Inte lika stora kanske, men tillräckligt för att räcka hela vägen hem… och lite till.

Han: Att Duplantis inte fick gå upp på scenen en enda gång var årets kalkon. En seger var det däremot att vi slapp applådera hästen för årets bästa idrottsinsats.
Om du såg Idrottsgalan på tv så kanske du tror att du såg Idrottsgalan. Det gjorde du inte. I medieverkligheten börjar Idrottsgalan klockan 20:00.
– I verkligheten börjar galan redan klockan 16:00.

Redan före timmar före sändning vill arrangörerna att vi gäster ska infinna oss i Avicii Arena. Detta för vi ska köa i garderoben, kolla in damernas klänningar, pussa varandra på kinden, dricka Richard Juhlins Blanc de Blancs Bru och tycka att visst var det alltför länge sen (typ förra galan).

Kinna Bellander var som vanligt kvällens värdinna.
Alte Kameraden. Göran Rosenberg och Micke Santoft.

Roligt är det att träffa alte kamaraden. Till exempel Micke Santoft som varit allt från generalsekreterare i Svenska Fotbollförbundet  till dito general eller direktör för Svenska Idrottsförbundet och värd på tidigare Idrottsgalor, men som i min värld var Fria Proteaterns turnéchaufför och framför allt kamrat Soldat förr-i-tiden-tiden (1970) när vi såg till att svenska värnpliktiga fick organisera sig fackligt.

Our Group: Kristina, Kinna, Max och Stephan

Undrar du varför en luggsliten f d redaktör från den blåsiga udden glider runt bland Sverige idrottselit? Svaret är som vanligt: Det gäller att hålla på rätt lag.
Jag lät mig rekryteras till Jan Stenbecks mongolhär och i hans medieimperium (Viasat, TV3, TV1000, Rix FM, Metro, Tele2, Millicom, Comviq, Strix m fl) ingick även Idrottsgalan. När Our Group föll sönder gick galan vidare, men somliga partier går man in, men lämnar de aldrig.
Och om många höll blicken fäst på kändisarna på röda mattan, letade jag i kulissen efter dem som gör Idrottsgalan möjlig.
– Tack Stephan Rimér, Kristina Malm-Roempke, Max Lagerbäck med flera.

Framåt 17:00 slussas vi ut i själva arenan, det gäller komma ihåg bordsnumret, i år Bord 19 till höger om scenen. Som vanligt går årets första pris till kockarna och serveringspersonalen som på så kort tid lyckas servera så mycket bra mat med en lysande logistik.

Som lagom till samtalen runt bordet kommer till stånd uppmanas pöbeln att resa sig för att traditionsenligt hälsa kungligheterna, denna gång pris Daniel och prins Karl Filip med fru.
Vid det laget har galans förband försökt väcka vår uppmärksamhet.
Du tror att det var Pernilla Wiberg och Måns Zelmerlöw som ledde galan till seger. Sant, men den som drog kvällen de fyra första timmarna var Roberto Vacchi.
Den före detta elitcyklisten och numera sportkommentator på Eurosport hade en otacksam roll.
– Och det gick som det brukar gå för Calle Halvarsson vid jämförelse med dem som brukar vinna.
Gjorde bra ifrån sig i startfältet gjorde bland andra mina favoritpratare på P1, Epstein & Nordegren, som delade ut pris till någon som de nog inte heller minns.

Klockan 19:40 hade Roberto fått oss att lojt applådera ett 20-tal pristagare på scenen jag pressat i mig den sista biten av chokladfondanten med rostade mandlar och skålat en avec från Makmyra (+ en dito som min bordsgranne Göran Rosenberg avstod från). Pernilla och Måns tog över och resten är historia.

Klockan är åtta, nedräkning och om du är sportnörd vet du hur Idrottsgalan gick. Inte mycket att säga om prisutdelningen.
– Jag trodde inte jag skulle få det här, jag kan inte rida, sa Nils van der Poel när han även fick Jerringpriset och Bord 19 firade segern över alla unga hästflickor och att vi slapp skåla för att en kuse stått för årets stora sportprestation.
Såna är vi.

Årets kalkon var dock att Armand ”Mondo” Duplantis blev helt utan pris. Tänk efter. Duplantis har redan utsetts till världens bästa manlige friidrottare för andra gången av Internationella friidrottsförbundet. I slutet av året lät dessutom Internationella sportjournalistförbundet, AIPS, 420 journalister från 113 länder utse världens bästa idrottare under 2022.
Hur det gick? På herrsidan tog Lionel Messi som väntat hem priset. Sedan kom Armand Duplantis, Sverige. Näst bäst bland alla manliga idrottare i världen.
– Men hemma i Sverige räckte hans bästa år inte till några priser på Idrottsgalan.

Kvällens tröstpris var som vanligt godast: En korv med bröd vid hemgång

Gott slut.

Publicerat av

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s