Måndag: Mobbarna fick ge upp

Foto: Axel Kielland

Han: Plötsligt ser vi örnarna. Två stora havsörnar som jagar tillsammans. Det är alltid lika mäktiga att se dessa Sveriges största fåglar så när. I övrigt kan händelser vi vatten beskrivas på olika sätt.

Skjuta gräsänder får man göra under perioden 21augusti till 31 december, men havsörnen bryr sig inte om sådana begränsningar. Jaktmetoden är också sedelärande för den som tror att naturen är god och den mänskliga civilisationen ond:
– De här jättefåglarna, fångad av Axel Kielland på bilden ovan, har identifierat ett offer i havet halvvägs ut till Fimpan. Genom samordnade utfall mot den lilla anden tvingar mobbarna offret att dyka, bara för att när den återkommer till vattenytan för att andas anfalla den igen.
– Taktiken är utstuderad.
Genom att jobba ihop och bytas av att hetsa bytet att dyka, kan örnarna dra ut på jakten till det bittra slutet.

Jag måste skaffa en bättre kamera.

Okej, vi bryter där. Det här är trots allt en familjeblogg. Till skillnad från Hollywoodfilmer behöver vi inte heller skriva om slutet för att läsarna kräver lyckliga slut.
Efter att ha följt dramat under femton hjärtknipande minuter ger de två havsörnarna faktiskt upp. De flaxar iväg under publikens burop.

7:50

Hon: ännu en vacker morgon! Dessutom sol och vindstilla hela dagen, som avslutas med en lika fin kväll! Blir två fridfulla filmer från mig som visar bådadera utan några blodtörstiga örnar. Carpe Diem!

16:47

Publicerat av

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s