Lördag: Dagen efter Otto…

Hon: jodå, det blåste hårt i natt. Men eftersom det var västlig märkte vi det inte lika mycket som om det varit ostlig och pålandsvind. Men spåren ute syntes tydligt. Kolla in filmen:

Tog en promenad efter frukost, i utkanten av skogen med tanke på att det fortfarande blåser ganska hårt även om det mojnat avsevärt. Men där var det nog inte säkrare än inne i skogen eftersom flera träd i grupp skyddar varandra…

Och mycket riktigt hade ett träd ramlat över vägen vid kalhygget före stugområdet söder om oss. Så det blir inte roligt för de två stugägare som bara har den här vägen ut till sina hus!

Soligt och skönt i växthuset

Inne i växthuset var det varmt och skönt trots blåsten. Där har jag och trädgårdsassistenterna planterat om de först satta chiliplantorna.

De är riktigt stora nu så de fick flytta till ett eget bord med varsin liten lampa:


Han: Inte mycket att tillägga. Vaknade 03:14 av att vinden slog i väggarna och några tomma flaskor rullar över verandan på baksidan. Stod länge och tittade genom fönstret på våra ljusslingor som dansade där ute i blåsten. 12-22 sekundmeter, enligt den rutinmässiga kollen på SMHI-appen.
– Vi får vara glada att nattens förluster stannade vid one man down, dessutom bara en plaststol – för den förlorade stolen hon till slut hittade på filmen ovan hade Otto faktiskt slagits sönder.

Två nya vårtecken: Passerade Lindbergs för att handla trallskruv och solrosfrön.

Dagens vårtecken.

Publicerat av

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s