Tisdag: Slarv som lönar sig

Tisdag morgon 06:35.

Han: Inser en dag för sent att jag igår missade Slarvighetens dag. Det var slarvigt av mig, Men berätta inte det för henne, för idag trodde jag länge var i morgon.

Slarvighet är som vi vet ett personlighetsdrag som lätt väcker andras irritation. Men vi lever som bekant i ett samhälle där överheten månar om alla som mår dåååligt och tanken med Slarvighetens dag är att vi drabbade om än bara för en dag ska känna oss älskade och inte skämmas över vår slarvighet.

– Jag är extremt slarvig och det är den sak som jag skäms mest för, vittnar professor Agnes Wold som blivit populärmedicinens motsvarighet till Leif GW Persson när det gäller allt annat medierna tror vi undrar över.
När Agnes Wold träffar en person som är slarvig i privatlivet känner hon ett lugn och en befriande gemenskap. ”Det är som när en alkis träffar en annan alkis och förstår hur den har levt sitt liv med ångest och skam.”

Slarvskam är tydligen vanligt bland personer som är slarviga, enligt personlighetspsykologen Petri Kajonius vid Högskolan Väst.
– Dumhet heter inte dumhet nu längre, det heter alternativ intelligens”, skämtade Tage Danielsson om redan i revyn ”Under dubbelgöken” (1979).
På nysvenska är slarvighet alltså följriktigt bara en form av alternativordningssam.

I den uppbyggliga litteraturen sägs till med att slarvighet är tecken på intelligens.
– Det finns gamla studier som stödjer den teorin, men de går inte använda, enligt Kajonius. ”De byggde på modeller där mestadels högpresterande personer ingick i materialet, som därmed inte var statistiskt representativt.”
En myt alltså, eller som det heter när man inte vill säga som det är:
– Forskningen visar att det finns ”en trolig nollkorrelation mellan intelligens och drag som slarvighet”.
Det enda som säkert korrelerar med intelligens är öppenhet, menar personlighetspsykologen Petri Kajonius. På ren svenska betyder att smarta Slarv-Major har lättare att dölja sin slarvighet för de har ”en större repertoar när det gäller att rädda situationer där deras slarv uppenbaras”.

Somliga dagar funkar inte ens det. Särskilt inte dagen efter Slarvighetens dag.

Hon: fattar att du tog fasta på det ;). Tyvärr tror jag slarvigheten smittat av sig…

Slarv som lönat sig…

Guldgruvan fortsätter leverera, hoppas den är outsinlig. Körde flera lass till de utökade pallkragarna idag. Fungerar även som motionspass 🙂

Kolla vilken fin jord!!!

PS. Nej jag har inte slutat baka, det har fortfarande inte kommit en köpt limpa över min tröskel sedan april 2020. Jo föresten, en!

Gårdagens brödbak!

Han, igen: Och i den bästa världar får även en alternativordningssam gubbe på en udde smaka på den kommersiella produkt som fått mest textreklam av alla djupt grävande journalister idag.
– God?
Självklart.

Ingen fet tisdag utan fettisdagsbulle.

Publicerat av

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s