Söndag: Som planerat…

Gånger två är nu omplanterat

Hon: äntligen kom solen fram igen så jag kan stå i växthuset och plantera om de åsidosatta chiliplantorna. Förmiddagen gick till jobbjobb men löftet jag gav plantorna i förrgår är infriat. Två proppfulla planttråg är omplanterade. Fler återstår men de får vänta någon dag till, ser ut att bli mer sol i veckan.

Upptäckta också den första utslagna chiliblomman. Fantastisk liten chiliplanta, så mycket knoppar redan. Jag vet inte vad den heter, fick en chilifrukt av Kristina (vän och granne) i höstas. Tack!!! Hon visste inte heller vad det var för sort. I sommar får jag göra en grundligare sökning på Google och smaka av dem ordentligt.

Men nu är det dags för söndagsvila i eftermiddagssolen, alla fyra är samlade.

Han: Ja idag kom våren tillbaka, vilket alltså betyder både vila och arbete. Hämtade in en korg ved redan 06:30, eller snarare restvirka från grannarnas nybygge intill. Brinner bra och det behövs för det vara bara 14 grader i vardagsrummet
Sedan odlingsbäddarna, just in time som man allt arbete tenderar att bli nu för tiden.

I övrigt har jag lyssnat på sportradion (Vad vore vi utan våra damer!) och simulerat arbete. Och så fick vi besök av vårens första havstrut som visade varför inlandsisen lämnat kvar några stora stenar utanför udden. Larus marinus betyder ”måsen som tillhör havet” och det bekräftas härmed.

Havstruten, rödlistad sedan 2020, häckade redan under 1700-talet i Sverige och beskrevs då som en typisk ytterskärgårdsbo. Sedan 1960-talet började arten slå sig ner i det inre av skärgårdarna och den här kommer kanske att längre fram häcka på Fimpan. 

Publicerat av

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s