Söndag: skitväder, men inte snö iallafall, pust!

Hon: såg att det var snö i Stockholm igår, här var det +9 grader, sol och regn om vartannat. Idag är det ordentligt skitväder, över nollan men hård nordlig vind och regn. Men ändå bättre än snö, nu vill jag bara ha vår och värme. I växthuset fick jag sätta på värmefläkten imorse, inte kul!

Men inne växer det på och nu börjar det komma chilifrukter på plantorna. De borde sättas om i större krukor så de får ork att sätta mer blommor och frukter. Men lite kul är det allt. Gjorde en liten exkursion bland plantorna i morse:

Pasilla på g.
Kristinas (granne) gula 1 på g. Namn okänt!
En Espelette på g.
Och så en Cayenne. Riktigt lång redan!
Inköpt i Rom mars 2023

När vi var i Rom förra helgen köpte jag tomatfröer på Campo di Fiore. Det är lite kul som minne. Megapack dessutom så de räcker några år… Köpte San Marzano, Italiens främsta mattomat från regionen med samma namn. Inte odlat den tidigare eftersom den egentligen inte är så god som den är, men perfekt i såser och som soltorkad tomat. Men nu är ju dessa inköpta i Rom, då känns det helt rätt med San Marzano!

San Marzano, redan uppe på femte dagen

Och när vi var Paris 2020, i februari precis innan pandemin stängde alla gränser, köpte jag förstås också fröer. Bland annat Zucchini-fröer. De funkar fortfarande tre år senare. Satte ett frö av dem, ett av förra årets svenska inköp. Det kom inte upp, däremot det tre år gamla franska. Dessutom fick jag mycket fler fröer i det paketet. Nu ska ja sätta fler av dem!

Inköpt i Paris februari 2020
Zucchini 2023, från Parisiskt frö från 2020

Jodå, våra kompisar kommer var morgon, även de har anammat sommartid, och skyggar inte för lite regn!

Han: Jo, min vän, det snöar också … Ibland blir (en) men nästan religiös när jag läser hennes blogginlägg. Som kråkan inser jag hur lyckligt lottad jag är som får vara med i denna skapelseberättelse. Jag är inte religiös och tror inte på vidskepelse. Men det är klart, slumpen är ingen vanlig tillfällighet och somliga regniga dar har damtidningarnas astrologer redan formulerat dagens vägval.
Hon är alltså Tvilling, jag Skytt.
– Ganska träffande, eller hur?

Publicerat av

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s