Lördag: vem sa det var varmt i Stockholm…

Hon: fy tusan så kallt det var i storstan, någon sa det var mycket varmare där så jag tog converse och vårjacka. Helt fel klädsel för att stå i lekparker i…

…Men när farmor fick hoppa ner i badet med älsklingen Iggy tinade både fötter och händer upp. Helt klart värt att frysa för:

Och klockan åtta imorse gav vi oss ut i parken igen, nu sken solen, men inte tusan var det speciellt varmt.

Tidig morgon, först i Humlan
Liten som stor 😉

Hann också hänga med älsklingarna Alice och Essa. (36 intensiva timmar i Stockholm) Vi ritade och pusslade. Har nog gjort ett femtiotal varianter av spöket Laban, minst!!

Blivande konstnär
Mormors minsting

Nu kommer matte snart kissarna! På tåget mot udden. Det blir soffan direkt. Husse fixar middagen.

Han: Yes Sir! Välkommen hem. Middan är planerad, på begäran: Tacos! En begäran som förmodligen främst baseras på kärleksfull lojalitet med den redan hårt ansatta hemmafronten som de senaste dagarna kämpat för att försvara de 323 krukorna med chili-, gurk-, lök-, citron- och tomatplantor som lämnats i hans vård.

Och inte bara det. Även på udden finns nya små varelser att ha hand om: Den första bofinken har hittat till buffébordet! Inte så märkvärdigt tycker kanske ni andra. Men det är det. Ända sedan Anna-Britta Peterssons tid – hon regerade udden under 60 år – har bofinken (och sädesärlan) tillhört de viktiga sommargästerna.
– Att bofinken visade sig på Tiburtiusdagen ser ut som en tanke. Förr-i-tiden-tiden ansågs denna dag (14 april) vara den första sommardagen i södra Sverige. Våren betraktades inte som en egen årstid utan räknades som en del av sommaren, läser jag den alltid uppdaterade lokaltidningen.

På begäran.

PS: Ni som bor längre in åt landet bör se upp. Enligt gammal folktro lämnade björnen sitt vinteride på Tiburtiusdagen. Även mygg, myror och ormar ansågs vakna och bli aktiva. En gammal ramsa lyder: ”Hur än vädret är på Tiburtius, så skall björnen gå ur idet, tjädern spela i talltoppen och gäddan gå på nätet”.
Nu vet du det också.


Publicerat av

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s