Tisdag: det gör ont…

Hon: idag har jag lämnat över elva beställda plantor till grannarna Björn och Anne. En chili och tio tomater. Det är svårt att skiljas från dem efter veckor (vissa månader) av omvårdnad. Men samtidigt roligt att få förtroendet att driva upp fina exemplar för deras nya växthus.

Till exempel:

Yellow Perfection: inköpta från Runåbergs fröer (ursprungligen…)

Alice’s Dream: inköpta från Tomatmamman (ursprungligen…)

Cheerio: inköpta från Runåbergs fröer (ursprungligen…)

Karma Apricot: inköpta från Tomatmamman (ursprungligen…)

Malawi Birdseye: inköpta från Örtagårdens fröer (ursprungligen…)

För övrigt så blåser det fortfarande halv storm på udden. Imorgon ska det bli ännu värre. Det går inte att bära plantor mellan växthusen eftersom de riskerar att blåsa av. Jag planterar om i det ena och driver upp i det andra som är mer isolerat. Så fort det blir varmare om nätterna kommer det förstås vara plantor i båda.

Han: Du har redan läst de stora nyheterna från udden. Uddens tomat- och chilibörs är igång och till skillnad från den trista spekulationsbörsen fick hennes börs en kanonstart! Och så här ser hon ut när ut när hon knackar ner dagens rapport om tillståndet på udden:

För egen del har jag fortsatt gårdagens arbete med hennes växthus. Inte mycket att säga mer än att jag återanvänt lite bräder och snyggat till fasaden:

Och sedan firade hela familjen dagens segrar i lä vid sjöboden. Även om Vilda (nedan) var väldigt skeptiskt till tilltugget till eftermiddagsdrinken.
– Kattgodis på kalkon går bort.

Publicerat av

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s