Fredag: Små sanningar får våra ögonbryn att slå i taket

Han: Det pågår en kulturdebatt om svenska språket. Jag tänker inte på språktest för invandrare, utan om vi ska ge upp inför latheten och slappheten och de gammelsvenska ungjävlarna som inte orkar lyfta pannan från paddan för att lära sig skilja på ”de” och ”dem” på väg ner mot den mänskliga intelligensens absoluta nollpunkt.

I det fallet är jag konservativ. Men även solen har fläckar såna här dagar (14°, sol, bleke) och ibland tycker även jag att det kul när medmänniskor inte riktigt vet vad de säger:


”Det är bra att övertänka saker”, som en lillgammal 13-åring sa i P1 häromdagen. Men man fattar ju vad insändarskribenten menar, eller hur? Som när en fru, nu före detta, sa när hon var arg:
– Hörru du, man ska inte kasta glas i stenhus!

Vi bodde i stan och hon hade inget växthus. Det gäller det att se det stora i det lilla, särskilt hos andra. ”Vad är bäst mad att bo i Torsås?” frågar Barometerns lokalredaktör och som man ropar får man svar. Förutom att vår kompis Blomman försöker förklara varför han som inbiten stockholmare trivs som invandrare, svarar Albin 13 år så här:
– Sahara är bra. ­Skolan är bra. Och ­tand­läkaren. 

Sanningen är konkret.

Publicerat av

En reaktion till “Fredag: Små sanningar får våra ögonbryn att slå i taket

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s