måndag: Idag känner han sig som halvan

Veteran checkar ut.

Han: PepTalk is back in business! Idag på morgonen har jag jobbat. Det händer saker även utanför udden (obs! skämt). Idag rapporterar Kinnevik, inom vars sfär jag tjänat i snart två decennier.
Inte min förtjänst, men det går bra. Coronan driver på digitaliseringen och Kinnevik surfar online. Aktien lyfte 3,5 procent efter en kvartalsrapport som visar på ett kraftigt lyft för substansvärdet och besked om en stämma om en utdelning på 1,9 miljarder kronor.

En som kan ta åt sig en del av äran är Tele2:s vd och koncernchef Anders Nilsson, som annars överraskade världen med att meddela sin avgång i veckan som gick.
Om jag en tid hade förmånen att tillhöra plutonbefälen i en Our Groups divisioner och nu är en vaktpost i periferin är Anders en verklig veteran i stridens mitt – förmodligen den siste av sitt slag (tillsammans med MTG:s vd Jørgen Madsen Lindemann) i Jan Stenbecks fruktade och oslagbara mongolhär.
Om det någon gång kommer att forskas om den typiske frontsoldaten i Stenbecks imperiebygge så är det Anders.
Lojal.
Ogennyttig.
Optimistisk!
– Alltid beredd att se morgondagens möjligheter i dagens katastrof.

Kort sagt: En perfekt kloning av de egenskaper som Jan Stenbeck formulerade i sin 6, 8, 12 principer (antalet varierar med skålarna).
Det här är inte första gången vi säger, See you! Take care! Förra gången målade jag husbondens kanske viktigaste budord som Anders sedan dess verkligen gjort till sitt:

Slösa inte!

Varför Anders hoppar av när det går som bäst? Han säger att han insett att man bara lever en gång. Min egen teori är att Anders insett att i affärsvärlden tar kriget aldrig slut. Enda sättet att överleva är att inse att man är en legoknekt och därför har rätt att bestämma att nu har jag gjort mitt.

Anders får lysande recensionerCEO resignation a shock, skrev analytikerna på SEB som jagat honom kvartal efter kvartal. Kollegorna på Carnegie gråter också: ”Anders Nilsson is stepping down and leaving the company after six years as a much appreciated leader of first ComHem and then the combined Tele2/ComHem. We view the change in management as negative. Mr Nilsson was much appreciated, both internally and externally, particularly among international investors.”Much-appreciated CEO steps down”, skriver Handelsbankens vanligtvis torre analytiker Fredrik Olsson. Berenberg (”one of the strongest leaders in the sector in his roles at Com Hem and Tele2 so the news may be taken negatively today”) och pojkarna på Citi Bank tar avgången som en personlig förlust: “One of the best CEOs in the sector is about to sail off into the horizon – shame to see him go. Hopefully they send him off with a 2Q beat.”

Även om Anders Nilsson tills vidare står på PepTalks korta prenumerationslista saknar jag honom redan. Vi mejlade nyss. Mitt budskap: Anders, man går in I Our Group, man går aldrig ur.
– Vilket inte hindrar att man har all rätt i världen att hoppa av, segla jorden runt med familjen – eller inte ha någon plan alls utom att aldrig återgå i tjänst.   

Och när checkar vaktposten på udden ut?
Svar: För egen del har jag länge känt mig som Halvan i den gamla svartvita filmen från första världskriget, där Helan glömmer kvar sin kompis när freden kommer.
Halvan fortsätter att gräva sitt skyttevärn långt efter att kriget är slut. I hans fall noterar omgivningen att aktivitet pågår bara genom att högen med tomma konservburkar växer.
– I mitt fall undviker jag onödigt slammer med mina tomma Bullens korv.

Nästan som i Köpingsvik

Hon: och jag tog en dag ledigt från datorn, spisen och plantorna. Längtat efter en långpromenad och tänkte att nu ska jag också gå Östersjöleden söderut ända till kompisarna i Södra Kärr. Och så får Peppe hämta mig där sen. Men jag lämnade förstås leden för att följa kustlinjen istället för att följa den inåt skogen. Det blev en omväg och jag gav upp vid Grisbäck. Men såg i alla fall målet tvärs över viken.

Men att det var så fina sandstränder så nära oss hade jag ingen aning om. Blev sjuuukt avis!!! Och så kan man ju undra varför alla kommunens badplatser och stugområden ligger norr och söder om dessa…

Fast vill ju inte bo inne i skogen…
Say no more… Avis!!!
Men man kan bada hos oss också, kissarna kollade förundrat på Björn som hoppade i trots endast 15 gr.

Publicerat av

En reaktion till “måndag: Idag känner han sig som halvan

  1. […] m fl) och som hans dotter Cristina framgångsrikt förvaltat värdet av. För två veckor sedan konstaterade jag att Tele2:s vd och koncernchef Anders Nilsson överraskade finansvärlden med att meddela sin […]

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s