Fredag: Ännu En studie i manligt och kvinnligt

Han: Min häromdagen aningslösa betraktelse (”HON FICK MIG ATT FÖRSTÅ VARFÖR ÄLSKARINNAN GIFTE SIG MED MIG”) gav upphov till en intern diskussion om kvinnors vikt. På något sätt känns det som om den diskussionen får ett eko i dagens Barometern: ”Kan du föreställa dig en värld utan män? Ingen brottslighet och fullt av glada feta kvinnor”.
Citatet tillskrivs Nicole Hollander, amerikansk författare och serietecknare född 1938, kvinnan bakom den skarptungade ”Sylvia” ovan.
– Tur man inte är ensam idiot.

I övrigt har Hon visat att hon är stark och fightas mot betydligt tyngre motståndare än räkorna i hennes egen viktklass. Idag har vi nämligen köpt 500 kilo jord till hennes nya land. Nej, jag har inte burit fram jordsäckarna. Hon ser det som träning, ett prisvärt alternativ till att gå på gym.
Ligger nåt i det.
– Dessutom blir det jordgubbar.

För egen del har jag satt upp en hängränna på nya växthuset (halvfärdigt). Dessutom har jag genomfört en fredlig luta-dig-mot-spaden-demonstration. Nåt luktar illa under däcket till Margaretas Chateau.
Alternativa tolkningar:
– Gammal stenkista som stinker?
Jag har hittat Graal: minkens skafferi av döda kadaver?
– Eller ett avlopp som läcker?

Tål att tänka på länge en fredagseftermiddag när det blåser småspik från norr. Sedan gick jag och la mig i soffan för välförtjänt vila medan jag somnade ifrån Spanarna på P1. Vaknade lagom till eftermiddagsdrinken. Eftersom det är fredag bjuder hon på nåt extra – Daisy heter hon, drinken alltså.
Receptet hämtat från Downtown Abbeys cocktailbok. Hon är lite fin liksom. Om än med jord under naglarna.

Hon: den där serierutan var ju himla bra, och träffande! Men det där med köpt jord var ju lite missvisande. Jag har lite lite köpt ekojord i landet men mest komposterad jord från min tånghög och ditt potatisland. Och med den jorden fick man ju ganska mycket potatis också med på köpet. Var inte den delen färdigskördad…?

”Jord” från hans potatisland

Det är också lite algomin iblandat, liksom kaffesump och pytte pytte hönsgödsel. Ska på med mer täckmaterial imorgon på den o-planterade delen så inte kissarna tror det är deras nya toa … sedan blir det vitlök där, men det får vänta ett par veckor till.

Han: Inget badväder därute. Till och med Vilda tycker att fredagskvällen bör firas inomhus. Man och kvinna överens: Middag i soffan. Varmrökt lax med romsås från Blomlöfs. Vitt vin från Famille Bougoir. Godis från Ica. Antique Roadtrip på TV8.
– Så här ska vi ha det när vi har det som sämst.

Publicerat av

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s