Söndag: I helgen kom hösten

Höst.

Han: Det är höst. I helgen passerade de första V-formade formationer på himlen och jag känner igen lössen på gången. Kanske sitter det i generna. Min pappa blev deprimerad på höstarna. Enligt mina systrar hände det att han inte pratade med mamma mellan oktober och december.
– Där är inte vi, långt ifrån.

Men en fördel med att inte bara vara en självgod man utan en självgod gubbe på en udde är att jag alltmer sällan vaknar med ångest över vad jag gjort mot kvinnor och barn. Det händer, men oftare händer det att jag står och tittar ut över havet och tänker på döda ting.
– Typ, när ska jag dra upp båten.
Inte nu i alla fall. Har du legat där hela sommaren utan att göra nån nytta så kan du ligga där ett tag till.
– Även om du verkar vara lite på dekis.
Dessutom, nu kommer regnet. Och i Stockholm är det derby, Djurgården vs. Hammarby.
– Lika bra att jag ringer nu så slipper jag trösta dig efteråt.
CA Carlzon skrockar. Han vet att Bajern brukar vinna dessa jävla derbyn.

… och nu gjorde Hammarby 1-0.

Lika bra klippa ner och ta bort alla tomatplantor

Hon: ja, höst, fast det är varmt ute. Ändå möglar tomaterna för fullt, plantorna, inte direkt de omogna tomater som finns kvar på dem. Det tyder väl på gråmögel och inte det fruktade potatismöglet … hoppas jag, pust.

Skjuts in i elden!

Ändå säkrast att bränna stammarna och inte lägga allt på komposten tror jag. Byta ut all jord som är kvar när plantor och rötter är borta tänker jag inte. Rätt eller fel visar sig väl nästa säsong, håller tummarna.

Mogna tomater

Dax att rensa odlingsbäddarna hursom, börjar med att skörda alla mogna tomater som finns kvar. En hel del visar det sig… speciellt av de jag köpte i Paris i februari och egentligen inte tyckte var så kul i början av säsongen. Men jädrans vilken liten tomat. Spricker inte trots det ostadiga vädret som varit, och plantorna är gigantiska. Har inte ens samlat frön från dem, måste jag göra nu! Peardrops heter de. Förmodligen päron nåt på svenska då…

Peardrops och Zlatava, den orangea, som också är mycket bättre än vad jag först tyckte. Tålig den med!
tar ner de flesta omogna också..,

Egentligen borde jag ha tagit tag i röran runt planteringsbordet idag. Sortera och tvätta alla krukor. Speciellt de små som jag ska så nästa års chili i eftersom de fröerna ska sättas redan i december, senast. Och de ligger förmodligen långt bakom bordet, gömt i det höga gräset under slånbärsbusken, suck!
Nästa helg tar de dessutom sommarvattnet som är det vattnet vi har i trädgårdsslangen. Och än värre om det helt plötsligt blir svinkallt och jag måste tvätta krukorna i havet i stället, burr!!
Imorgon då jäklar ska jag ta tag i det fast det är supertrist!

Imorgon ska det ske!
Och vad gör jag med alla tomater nu då…

Han: Deprimerad eller inte, i paus gick jag ut och planterade våra två Fjärilsbuskar. Två budlejor blåvinge som vi köpte på Ljungbyholms handelsträdgård i fredags och som ska blomma med vackra blåvioletta blommor i juni-september när den här jävla hösten är ett minne blott.
Och så tände jag spoten som i vinter ska lysa upp vår tall. Kanske blir det en bild även på den innan kvällen är över

… OCH NU GJORDE DJURGÅRDEN MÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅL I DEN 98:ONDE MINUTEN! Vaddå, jag deprimerad!?
– Grattis, säger CA när han ringer en minut efter full tid.
Vänskap när man behöver den som mest.
Och det ska vi fira: Nu ska jag hämta in den där hönsbuljongen hon behöver till kvällens middag!

… och snart är det sommar igen!

Hon: kvällspromenad runt husen. Har ösregnat i timmar men nu är det stjärnklart och månsken. Och, men inte minst, en upplyst tall! Mycket finare och ballare än en gatlampa, tycker jag. Eller hur Peppe?

Chateau Margaretas nya utebelysning

Vad grannarna rakt över viken tror om vårt numera rött upplysta växthus kan man ju däremot undra… nyöppnad nattklubb kanske. Men det är faktiskt riktiga värmelampor som vi satt i grislamporna som vi tidigare hade i köket på Åsögatan. Nu fyller de sin funktion alltså. Bara kultingarna som saknas 🙂

Greenhouse no1 Nightclub

Publicerat av

11 reaktioner till “Söndag: I helgen kom hösten

 1. Ja, nu börjar hösten, såg också formationen och tanken att nu är det på gång. Men, hösten ger också lite lugn, alla ljushållare som finns inne blir tända, vilket får den andra hälften att undra har du fler? Vi måste till Ikea snart och göra vårt årliga storköp med ljus stora som små….det går åt lite som sagt😅🥵.
  Måste nog kolla om det finns lite gamla fina utelyktor, loppis nästa, en tur till Norrbygdens loppis!
  Där finns allt, man bör ha gott om tid, eftersom man måste bara kolla på allt. Samtidigt inser man att det man har i skåpen så väl bevarat, har andra skänkt till loppis😁 har man blivit gammal el🙏😉?

  Gillad av 1 person

 2. Så fina tomater, du kan kanske semitiska, el bröd med tomat i paj med tomater på frasig botten med lite piccolons, du gör nog en massa gott av det ville baraDelge dig lite Tips.

  Spännande med belysningen😉🌊👍

  Gilla

 3. Så tjusigt med belysningarna, och ja den röda ger ju utrymme för spekulationer, men det kan man ju bjuda på😅jag gillar ju rött så jag köper detta rätt av👍🤗🌹

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s